Tammemäe hinnangul on üritusele oodata sada kuni paarsada klaasikalt USA autot ja loodetavasti vähemalt teine samapalju pealtvaatajaid.

Üritus saab alguse kell 13.00 Laagri Maksimarketi parklast. Seejärel liigub terasratsudest koosnev kolonn läbi linna ning viimaks jõutakse Tallinna ajaloolisesse südamesse — Raekoja platsile.

Raekoja ees on kõigil huvilistel võimalik ajavahemikus 14.00–16.00 kruiisist osavõtvate autodega tutvuda. Lisaks tutvustavad politsei ja Maanteameti esindajad ohutu liiklemise põhitõdesid ning õpetavad liikluses teistega arvestama. Laupäeva pärastlõunasse sobivat õhkkonda loovad bändid Brides in Bloom (EST) ja The Override (FIN).

Raekoja eest liigub kruiis edasi vanas Hiiu viljalaos asuvasse Tam Garage’sse, kus saab kaeda USA autode ühisgaraaži ja autorestaureerimise töökoda. Elava muusika eest hoolitsevad ansamblid Soomest ja Eestist

Ürituse korraldavad Tam Garage ja MTÜ Baltic Hot Rod Association.

Kruiis on Ameerikast alguse saanud tava, mis kujutab endast hobiautode omanike ja -huviliste kokkusaamist ning ühist sõitu mööda linna.

Eestis said valdavalt USA päritolu autode kruiisid alguse 1990. aastate keskpaigas. Kahjuks vajus aga igakuise kruiisi traditsioon möödunud sajandi viimastel aastatel mitmetel põhjustel varjusurma.

BHRA allorganisatsiooni Ford Mustang Club Estonia eestvedamisel taastati 2005. a autohuvilistele palju põnevust pakkunud igakuiste kruiiside traditsioon uuesti ning seni on saatnud ettevõtmist suur edu.