Selge see, et tegelikult on ka rikaste seas inimesi, kes tahaksid juba täna vägagi mõne Rolls’i omanikud olla, ent puhkevad pakutavat mudelivalikut analüüsides hoopiski nutma: milleks niivõrd tohutu suur ja võimas mootor? milleks nii kõvasti kütust kulutada ning kus on üliluksusmasina keskkonnasõbralik innovatsioon? Ning pühivad Rolls’idest pikema jututa suu puhtaks, sest selliste saastenäitajatega sõidukit ei luba neil omandada juba nende seisus, renomee.

Genfi autoshow’l veerebki suuresti küll autotootjatele esitatavate nõuete tõttu publiku ette elektriauto 102EX Phantom Experimental Electric, mis on sisuliselt margi lipulaeva elektriliste agregaatidega versioon ja kõik. Selle rõhutamiseks on autol vaid mõni üksik, aga väga tähtis element, nagu näiteks esivõrel trooniv tiivuline naisterahvas, efektselt elektrisinine.

Kuidas Rolls’i klassikalised kliendid taolise suunaga harjuvad, näitab aeg, ent kui arvestada selliste luksusmasinate ühe põhituru ehk jõukate Araabiamaade keskkonnasõbralikkuse absurdinigi lähenevaid trende, siis on too särtsu-Royce kindlasti menukas ning pikisilmi oodatud.

Jälgi Forte autouudiseid ka Twitteris!