Koenigsegg esitles 5-liitrise V8-turbomootori ja seda toetavate elektriajamitega varustatud 1500 - hobujõulist Regerat kaks aastat tagasi Genfis. Auto suudab 20 sekundiga kiirendada 400 km/h-ni.

Nüüdseks on toodetud 80 eksemplari Regera - hüperautot, mis on ettevõtte ajaloos seni suurim kogus ühte autot ehitada.
accelerista.com

Ühe auto hinnaks on hinnanguliselt 1.8 - 2.0 miljonit eurot, mis tähendab, et ettevõte on teinud ligi pooleteise miljardi euro eest käivet. 2016. aasta oligi Koengiseggi ajaloos seni kõige edukam ka majandusnäitajatelt.

Kõik Koenigseggi autod valistatakse Rootsis, Ängelholmi tehases. Regera tootmine jätkub kuni kõik 80 tellimust on täidetud, aga millal veereb viimane hüperauto liinilt, pole teada. Arvestades suurt käsitöö osakaalu tootmises, võib ennustada, et tööd jätkub veel vähemalt paariks aastaks.

Sel kevadel korraldas Koenigsegg laiaulatusliku kampaania, et leida tehasesse abikäsi - kandidaatidelt ei nõutud muud, kui et pea ja käed omavahel koostööd teeksid.

Uued tulijad, kes hakkavad Koenigseggis tööle muuseas koos kaheksa juba tehases töötava noore eesti inseneriga, peavad ühiselt suutma lühendada nii Regera kui Agera RS ooteaegu, mis vahepeal venisid juba rohkem kui nelja aasta pikkuseks.
Loe edasi siit