Venemaa autojuhid hakkavad nööri mööda käima: numbriplaatidele paigaldatav RFID-kiip annab kätte kogu vajaliku info sõiduki ja selle omaniku kohta. Autode kiibistamisest on põhjalikumalt juttu olnud juba 2013. aastal, nüüd on aeg küps idee teoks teha.

Siseministeerium on leidnud rea liitlasi, kes leiavad, et parim lahendus kaoses Venemaa liiklust parandada on anonüümsuse vähendamine. Teadmine, et igal ajahetkel võib politsei kontrollida, kes ja mismoodi on autoga sõitnud ning karistuse väänata, peaks põhjagaasiga ja purjuspäi sõitjaid korrale kutsuma küll.

Liikluspolitsei peadirektor Mihhail Tšernikov ütles uudisteagentuurile TASS antud kommentaaris, et uued numbrimärgid teevad lihtsustavad liiklushuligaanide tabamist: “Kiipide kauglugejaid saab paigaldada kiiruskaameratest sõltumatult igale poole. Kaameraga on aga kiiruseületajaid kergem tabada.”

Tšernikov tõi välja veel mitu positiivset muutust, mis kiibistamisega kaasneb:”Tänu uuendusele saame edaspidi kiiremini kätte ka autovargad, sest nad ei saa jääda anonüümseks. Autonoomsed kiibilugejad võimaldavad igal ajahetkel üle kogu Venemaa jälgida autojuhtide liiklemist.”

Loe lähemalt Acceleristast!