Nimelt saab 2700 eurot välja käies igale Model S autole tehases paigaldada lisavarustusena kaks istet lastele. Kuhu need võiks küll mahtuda?


Jah, arvasite õigesti, lapsed pannakse istuma pagasiruumi näoga tahapoole. Laugja auto tagaklaasi alla mahub kokkuklapitavatele istmetele kaks last, kes peavad olema vähemalt 94 sentimeetrit pikad.

Maksimumpikkust pole täpsustatud, kuid võib arvata, et teismelised kolged sinna enam ei mahu. Seda ei lubaks kaal, sest pakiruumis võivad istuda vaid 16-35 kilogrammi kaaluvad rüblikud.

Tesla Model S kolmas istmerida

Pagasiruumis olevad reisijad on kinnitatud viie punkti turvavööga ja auto tagaosa on firma juhi Elon Muski enda sõnul nii tugev, et peab vastu ka näiteks kokkupõrke, kui sedaanile sõidab tagant sisse raskeveok.

Täpsuse huvides võib lisada, et näoga tahapoole pagasiruumis istuvad lapsed pole iseenesest uus leiutis. Kuid viimastel aastakümnetel on lõviosal automudelitest esimese kapoti all mootor ja pakiruum on jäänud esemete hoidmiseks. Kuna elektrimootoriga Teslal on ka kapotialune kasutatav pakiruumina, võibki lapsed auto tahaossa panna.