Manhattanil sõidujagamisteenust osutav Noah Forman ütleb, et 6. detsembri öösel õnnestus tal sõita järjest läbi 240 rohelise fooritule alt. Ja mitte juhuslikult, vaid sihilikult.

"Aeg-ajalt ma tunnen, et mul võib täna vedada ja võiks jälle proovida, kui paljude roheliste tulede alt järjest läbi sõita õnnestub," ütles Forman, kes juba pikemat aega sellise kummalisevõitu hobiga tegeleb, ajalehele New York Daily. "Sellel ööl tundus kohe alguses, et rekordi löömise võimalus on väga hea."

Juht filmis oma sõidu ka üles ning laskis oma sõbral selle pisut vähem kui viie minuti pikkuseks videoks lõigata. Tegelik sõit kestis 27 minutit, ka sellest on Youtube`is täispikk versioon olemas.


Ka roheliste tulede järjestikune läbimine hobina jõudis Formanini just tänu samale sõbrale, kes näitas talle videot juhist, kes järjest 55 rohelise tule alt läbi sõitis. 2005. aastast taksojuhina töötanud Forman arvas, et ta ise võiks järjestikusi läbimisi sadades kokku saada. Tema eelmine rekord pärineb ajast, mil ta veel ühe ikoonilise kollase New Yorgi takso roolis istus - siis oli numbriks 186.

Formani rekordsõit algas Harlemi linnajaost Marcus Garvey nimelise pargi juurest ja esimese punase tuleni jõudis ta Bowery ja Prince`i tänavate ristmikul Manhattani lõunaosas.

Samas on Manhattani planeering ilmselgelt ka sellist sõitu soosiv, kuna linnaosa koosneb paljuski pikkadest kirde-edela suunal kulgevatest praktiliselt sirgetest avenüüdest ning nendega täisnurga all lõikuvatest tänavatest.

Mees ise lubab rekordi üle lüüa ja saada oma kontole pool tuhat järjestikku läbitud rohelist tuld. New Yorgi transpordiameti kõneisik, kellelt New York Daily kommentaari palus, rekordit kinnitama ei kippunud, öeldes, et ei saa kindel olla, et see on täpne.