Esiteks - saltod:
Backflip
- kunagine motokrossi Püha Graal, mille esimest korda sooritas Carey Hart, on nüüd väga tavaline trikk, millel on palju variante. Trikimootorrattur pöörab ratast tagurpidi, kuni ta on teinud ühe täisringi. Selle triki variantide hulka kuuluvad tavalised trikid, mida tehakse Backflip'i ajal. Trikki nimetades lisatakse tavalise triki nimele, näiteks Can-Can'ile, nimi Backflip. Näiteks Can-Can Backflip, Backflip HeelClicker, Backflip No handed.

Double Backflip - kunagi arvati, et see trikk on võimatu, aga Travis Pastrana sooritas selle üks kord Spokane'is Washingtoni osariigis, tehes filmi „Travis ja nitrotsirkus 3", ja teist korda 12. suvistel X-mängudel, kus ta võitis Moto X parima triki auhinna. Trikki sooritades tehakse ühe hüppe ajal kaks Backflip'pi. Et kahte saltot teha, peab mootorrattur kaks korda nii kõrgele ja kaugele hüppama. Teine kuulus sportlane, kes seda trikki on üritanud, on Scott Murray, kes kukkus seda 13. suviste X-mängude motokrossi parima triki võistlusel üritades. Hiljem sooritas ta triki ühel Itaalia superkrossiüritusel. Ta on trikiga esinenud ka mitmel Crusty Demons'i tuuril.

360 (Mulisha Twist) - tõenäoliselt on seda trikki kõige raskem ära tunda just tema nime pärast. Triki ajal keerutab mootorrattur oma ratast 360 kraadi. Triki sooritas esimest korda Brian Deegan, kes on Metal Mulisha juht - siit tuleb ka triki nimi. Mõned inimesed usuvad, et Deegan sooritas Off-Axis Backflip'i või 360 Backflip'i, sest pööre oli märgatavalt vertikaalne. Paljud mootorratturid on seda trikki proovinud, aga ainult paar ratturit on sooritanud selle trikivariandi. Need on  Nate Adams (Nac-Nac), Travis Pastrana (One Handed) ja Blake Williams ehk Bliko (Heel Clicker).

Underflip - rattur teeb Backflip'i, aga juhib tagurpidi olles ratast rambi suhtes külgsuunas. Triki leiutas Norra trikimootorrattur André Villa ja see on üks uuematest Flip'i trikkidest. Kuulsatest ratturitest on selle triki sooritanud Mat Rebeaud, kes tegi Nac-Nac Underflip'i 12. suviste X-mängude motokrossi parima triki võistlusel.

WhipFlip - rattur teeb Backflip'i ajal Whip'i. Seda trikki ei tohiks segi ajada Underflip'iga, sest Underflip tähendab, et ratas juhitakse rambi suhtes külgasendisse kohe, kui rattur rambilt õhku tõuseb. Whip'i võib aga Whipflip'pi sooritades igal ajal teha.

Barrel - trikk sarnaneb vigurlennuga Barrel. (Triki eduka sooritamise kohta ei ole tõendeid, aga seda üritas „Mad" Mike Jones 2003. aasta X-mängude motokrossi parima triki võistlusel.) Mootorrattur liigub rattaga horisontaalselt 360 kraadi. Trikki ei tohiks segi ajada Underflip'iga.

Transfer - (ei ole salto). Rattur nihutab rattal keharaskust ja kasutades rataste güroliikumist, paneb mootorrattur ratta kurvikujuliselt lendama. Seejuures maandub ta rattaga teises kohas. Seda kasutatakse tihti freeriding'us, et viltu maandumiskohale jõuda.

Body Variel'id:

Carolla - trikk, mille sooritas esimest korda Chuck Carothers. Rattur teeb kõigepealt Superman'i ja siis pöörab oma keha rattaga paralleelselt 360 kraadi. Seda trikki on sooritatud ainult üks kord 10. X-mängude motokrossi parima triki võistlusel.

Volt - Kyle Loza leiutatud body variel, mida on üritanud Travis Pastrana. Mootorrattur liigub sadula kohal ja keerab oma keha 360 kraadi.

Body Flip Variel (Gregg's Flip Variel) - rattur teeb ilma mootorrattata tagurpidi salto ja haarab siis ratta sadulast.

Electric Death - veel üks Kyle Loza leiutatud variel. Trikimootorrattur peab sooritama vertikaalse Dead Body ja siis rattale tagasi liikuma, nagu ta tuleks rattale tagasi pärast K.O.D-i sooritamist. Sarnane Gregg's Flip Variel'iga.

Lisainfo lehel www.fmx.ee

Motikatrikkide välimääraja teine osa juba uuel nädalal!