Enne ametlikku informatsiooni varjati ammulangetatud otsust nimetada ka C3le tuginev mahtuniversaal traditsiooniliselt Picassoks ja opereeriti nimedega nagu Minispace ja StreetLounge.

C3 Picasso istub Peugeot 207 platvormil, vihjab oma disainiga aga uue põlvkonna C3 kujustusele, mis peaks päevavalgele tulema järgmisel aastal. Ametlik C3 Picasso esitlus toimub aga juba tänavusel Pariisi autonäitusel.

Väike mahtuniversaal on 4 meetrit ja 8 cm pikk, meetri ja 62 cm kõrgune ning 1,73 meetrit lai. Pagasiruum mahutab kuni 500 liitrit kaupa, mis on parem kõikidest kõrvalmudelitest nagu uus Opel Meriva, Renault Modus, Nissan Note, Honda Jazz, Fiat Idea ja Lancia Musa. C3 Picassole on ainulaadne ka juba C4 Picassolt tuntud kaugele katusesse ulatuv esiklaas.

Mootoritest pakub Citroën oma pesamuna-mahtautole nelja agregaati. Nendest pooled on 1,6-liitrised HDi turbodiislid, ühel 90 ja teisel 110 hj. Bensiinil töötav 1,6-liitrine annab 120 hj, 1,4-liitrine aga 95.

Väikesed, aga ruumikad kompaktmahtuniversaalid on turule alati teretulnud, kuna autosid on aina rohkem, tänavaruumi vähem ja kütus veelgi kallim.