Disainerid Ian Callum ja Julian Thomson said ajakirja auhinna Jaguar R-Coupee kujunduse eest, kirjutab AutoExpress. Ka ideeauto ise sai ajakirja tunnustuse osaliseks.

Frankfurdi autonäitusel näidatud neljakohaline, Jaguari firma sajanda aastapäeva tähistamiseks loodud ideeauto Jaguar R-Coupe annab ettekujutuse automargi lähitulevikust.

Auto kujundasid Ian Callum, kes alates 1999. aastast juhib Jaguari disainiosakonda, ja Julian Thomson. Callum kujundas omal ajal ka kuulsa Aston Martin DB7. Jaguari juhatuse nõukogu esimees Jonathan Browning on uue auto kohta öelnud, et nad püüdsid teha tulevikuautot, mis sööbiks kauaks uudistajate mällu.

Erinevalt Jaguar X-Type’ist ja XK8-st otsustasid uue auto loojad selle juures tagasi pöörduda klassikalise stiili juurde, nagu seda oli XK150, kirjutab AutoExpress. Ovaalne iluvõre, neli ümmargust esilaternat ja kere ümarad jooned muudavad uue auto sarnaseks sedaanile Jaguar S-Type.

R-Coupe’d luues on suurimat tähelepanu pööratud just stiilile ja tehnoloogiale. Siiski on uus auto koos klassikaliste joontega saanud ka terve rea ultramoodsaid lahendusi, nagu ksenoontulede ebatavaline konstruktsioon, mis pöörab neid koos esiratastega, esipõrkerauda peidetud udutuled ja esitiiva äärmisesse nurka paigutatud suunatuled.

Tehnilisest küljest on auto küllaltki traditsiooniline — tavaline platvorm ja XKRi mootor. Uudiseks on siiski Aston Martinilt üle võetud vormel-1 autodele omane käiguvahetussüsteem. Sellepärast arvavadki asjatundjad, et konkreetselt see auto ei lähe kunagi seeriatootmisesse, Jaguar R-Coupe juures kasutatud stilistilisi ja tehnoloogilisi lahendusi on aga oodata juba järgmistel Jaguari mudelitel.