• Korralik maastikuvallutaja, mis igatseb linnast välja
  • Sobib nii firma esindusautoks kui kuni 2-lapselisele perele
  • 6-käigulise käsikastiga õigeveolise F-PACE hind alates 43 668 eurost

Juba esimeste kuude jooksul on F-PACE Jaguari müüginumbrid kiirele tõusule vedanud ning on hetkel ka tootja kõige äkilisemalt müüv mudel – ostjate huvi maasturilaadsete toodete vastu ei ole vaibunud, otse vastupidi, järjest rohkem küsitakse eristuvat toodet.

Brittidel on õnnestunud F-PACE näol luua sportlik, suurepäraste sõiduomadustega ja toredalt maastikusuutlik sõiduk, mis eristub linnapildis. Kohe esimese sõidu järel on selge, et tegelikult tahaks see auto sõita seal, kus linn – ja teed- lõpevad. F-PACE’i linnamaasturiks nimetamine on siinkohal ilmselge vähendus, kuigi välimus ja viimistlustase seda sahtlit nõuaksid: noobel, jah; linn -ei.

VASTUOLULINE KUVAND Siin peitubki vastuolu: turundusosakond on enda arust ägedalt biiti tabanud ja nõuab pikema sissejuhatuseta kallis tviidülikonnas ja ruudulise sonimütsiga härrasmehelt pea ees ekstreemsetesse seiklustesse kargamist; kiirete kurvide ja ohtlike orgude alistamist.

Pee-erri nägemuses ont F-PACE loodud peibutama linlast, kel on mõni hobi, mis viib teda vabal ajal loodusse. No näiteks armastab ta jahti pidada või lossi mõõtu maamaja juures nikerdada; mõlab kärestikes või … on lihtsalt oma praegusest kallist kõikjalsõitjast tüdinud ja tahaks midagi uut. Mitu sellist inimest teile praegu meelde tuli?

Tundub, et selliseid inimesi on vähemalt pool Maakera elanikkonnast, sest absoluutselt kõik – kõik! – enesest lugupidavad tootjad lasevad oma reklaamiinimestel jahuda sportlikust teisitimõtlejast, kes kontoris istudes muust ei unistagi kui põgenemisest metsa ja merele. SsangYongist Maseratini on kõik veendunud, et krossover, SUV, SAV ja need teised toredad maasturilaadsed kõnetavad üksnes siis, kui sinna juurde käib mingi arutu plära seiklusest ja vabadusest.

Pidage hoogu, keda te õiteti kõnetada tahate? Tviidülikonnas briti härrasmehe elu suurimaks seikluseks pole mitte pilvelõhkuja aknast klaasiklirinal noobelmaasturi rooli sööstmine vaid kodukohviku asukoha muutus, mis sunnib teda oma harjumusi ümber hindama!

Startupper – see tüüpiline – elab mõnes moodsas hipsterlinnajaos, sööb porgandit ja sõidab jalgrattaga. Tema esteetiliselt näritud salatilehe seisukohalt on suur linnamaastur saatanast. Põline põllumees, kelle jaoks F-PACE sõiduomadused on nagu maast leitud uus õnn, pelgab auto suurejoonelist disaini ja sammub joonelt sama maja teise tuppa, et veeretada koju kandilisem, Land Roveri märki kandev “tõsine maastur”.