Masinat BMW M1 ei ole enam palju alles jäänud. Kokku toodeti neid üldse 453 tükki , millest 54 olid mõeldud ringraja sõiduks. Selle ajastu mõistes oli see 3,5 liitrine ja 273 hobujõuga masin iga poisikese märg unenägu.

Jutuksoleva auto omanik kruiisis sellega mööda Itaaliat 7392 kilomeetrit, parkis selle ilma mingi teadliku põhjuseta endale garaaži, kus see järgmised 34 aastat tolmu kihi alla mattus ja ainuke funktsioon oli autol, et sinna peale mõnikord toidukotid toetada, kui käed ära väsisid.

Saksamaa autodiiler Mint Classics, mis tegelebki eelkõige just BMWde taastamise ja müügiga, komistas tolmuse superauto otsa ja ostis selle kitsukesest garaažist vabadusse. Nüüd pole firmal muud, kui tuua autole tagasi selle omaaegne hiilgus ja leida sellele uus omanik, kes oskab auto erilisust hinnata.

Arvestades auto seisukorda, ei ole see ka väga suur töö, sest esmavaatlusel oli auto suurim mure paks tolmukiht, mis teda ühtlase kihina kattis. Pluss veel mõned väiksed kriimud-mõlgid, mis aastatega tekkinud olid, kui omanik näiteks muruniidukit kitsast vahest õue toimetama pidi. Loomulikult on autod mõeldud sõitmiseks ja kui liikuvad osad on olnud liikumatud 34 aastat, vajavad ka need hooldust, rääkimata voolikutest ja rihmadest, mis vahetusse minema peavad.

Mõned aastad tagasi oli üks teine heas korras M1 müügis, kus omanik soovis saada 480 000 eurot. Tõenäoliselt ollakse ka selle masina eest nõus välja käima korralik number, kui see salongis läikima lüüakse. Minge vaadake enda garaažis ka ringi, äkki saate ootamatult rikkaks.

Allikas: http://www.foxnews.com/