• Esimene Ford Cargo raskeveok jõudis Eestisse
• Müügiesindus Pärnu mnt Info-Auto salongis
• Baashind alates 63 818 eurost

Autol on uus kuuesilindriline ja 10,3-liitrine jõuallikas, millel võimsust 460 hj ja pöördemomenti 2100 Nm, mis on saadaval juba 1050 pöörde juures minutis. Mootoril on ka oma klassi suurim pidurdusvõimsus – 282 kW 2600 pöörde juures minutis. Kokku annab see talle oma klassi parima ökonoomsuse kiirustel 60, 70 ja 90 km/h.

Olulist rõhku on pandud juhimugavusele ja turvalisusele. Ergonoomiline juhiiste on elektriliselt kontrollitav vastavalt juhi kasvule ja kehakaalule, et tagada maksimaalne sõidumugavus.

Keskkonsool on disainitud nii, et juhil oleks võimalikult mugav käsitleda mistahes seadmeid. Baasvarustuses on nii ESP, ABS, EBS kui veojõukontroll. Autole on võimalik tellida ka automaatkäigukasti, tema hooldeintervall on sõltuvalt kasutustingimustest kuni 60 000 km.

Info-Auto juhatuse esimehe, Kaupo Katkosilti, sõnul on Fordi raskeveokite peamine eelis konkurentide ees tema soodne hind. Ford Cargo 1846T baashinnad algavad 63 818 eurost ja lõppevad 67 402 euroga. Seda on sama palju, kui maksab näiteks üks korralik Audi Q7.

Fordi raskeveokite müügiesinduseks on Pärnu maanteel asuv Info-Auto tarbesõidukite salong, kuid tehnohoolet hakatakse teostama Info-Auto Kadaka esinduses. Katkosilti sõnul ei hakka nad ühtsesse suurde esindusse investeerima enne, kui selleks reaalne vajadus tekib. „Võtame asja rahulikult. Vaatame, kuidas müük minema hakkab ja kui olemasolevad ruumid hakkavad jääma kitsaks, siis astume järgmise sammu.“

Ford Cargo veokeid toodetakse Türgis, Ford Otosani tehases Inönüs. Ehk tegemist on sama tootjaga, kes toodab ka Ford Transiteid ja Transit Connecte.

Ka uusi Custom seeria väikebusse: Transit Costum ja Tourneo Custom toodetakse Türgis, Kocaeli tehases. Needki mudelid on sellest nädalast Info-Autos müügil (vt pildigaleriid).