Autotööstuses, pole kahtlustki, võidab see, kellel on Pininfarina. Pinindarina S.p.A. (lühidalt Carozzeria Pininfarina) on sõltumatu autodisainibüroo, mille 1930. aastal lõi Battista “Pinin” Farina. See disainibüroo on maailmakuulus tänu autodele, mis läbi aegade on oma kujustuse saanud just Pininfarinas. Fiat, Alfa Romeo, Peugeot, BMW, Ferrari… see tootjate rida, kellele Pininfarina on loonud, on pikk ja enamasti kuulsusrikas.

Seekord siis on Pininfarina lastud tšehhide legendaarse Zetor-traktori kallale. Zetor on tšehhide jaoks peaaegu nagu valgevenelastele Belarus; rahvuslik uhkus. Vaatamata põllumeeste hämmeldusele – traktori puhul pole tähtis välimus vaid see, et see edasi liigub ja rasket tööd teeb – otsustasid tšéhhid uue traktori disaini tellida Pininfarinalt.

Zetor on kaunilt disainitud põllutöömasinatega silma paistnud varemgi ning punase-musta kombinatsiooniga on ahvatletud enda juurde ka õrnemat sugu. Seekord siis astutakse samm edasi, sest kes ütles, et traktor peab välja nägema nagu… traktor? Kui see võib välja näha ka nagu Ferrari!

Seda päeva, mil Zetor Pininfarina kontseptsioonist masinaks saab ja müüki jõuab, ei ole veel avalikult välja kuulutatud. Igatahes on kindel, et ühel päeval jõuab ferrarilikult jõuline, sportlik ja silmapaistev traktor müügile. Ja siis on hea, kui soovide nimekiri on aegsasti valmis tehtud, sest Pininfarina disainitud traktoreid masstootma ei hakata. Kes ees, see… põllumees!