Ammutades inspiratsiooni 2007. aasta Souli autonäitusel esitletud ideeautost, on täna avalikkuse ette toodud tootmisküps mudel jäänud oma põhiolemuselt samaks kui esialgne ideeversioon, esindades samal ajal Hyundai 2011. aasta uut mõtlemist, selgitab ettevõte.

Veloster erineb tavapärastest kupeedest oma kolmeukselise lahenduse poolest: auto kaassõitjapoolsel küljel on kaks ust, mis lisavad praktilisust ja mugavust, võimaldades turvaliselt ja vaevatult avarasse salongi siseneda. Umbes nagu Mini Clubmanil. Tänu peidetud käepidemele ukse välisküljel säilitab auto kupeevormid.

Auto dünaamilise profiili inspiratsiooniallikaks on olnud Hyundai nn voolava skulptuuri vormikeel. Omanäolised mustad A-piilarid lisavad suurtele klaaspindadele pilkupüüdva aktsendi, rõhutades autokere kordumatut isikupära. Hyundai firmamärgiks saanud kuusnurkne iluvõre, mootorikatte süvistatud detailid, atleetlikud rattakoopa kaared ja neisse sulanduvad esituled – kõik see annab Velosterile nii eest- kui külgvaates tõeliselt enesekindla ilme. Omapärane klaasist tagaluuk ja keskele paigutatud väljalasketoru annavad sportlikule siluetile viimase lihvi.

Veloster saabub turule koos Hyundai uusima jõuülekandetehnoloogiaga, mille hulka kuulub ka autotootja esimene kuuekäiguline topeltsiduriga käigukast. Hyundai uue tõhusa 1,6-liitrise neljasilindrilise GDI-bensiinimootoriga varustatud Veloster on kupee, mis ei lähe kompromissidele, pakkudes tõelist sõidunaudingut kombinatsioonis väikese kütusekulu ja madala CO2-heitmetasemega.

Euroopas saab Veloster kaasa ka garantiipaketi (Five Year Triple Care), kuhu kuulub viieaastane garantii ilma läbisõidupiiranguta ning ööpäevaringne autoabi ja kord aastas teostatav tasuta tehniline kontroll viie aasta jooksul.

Üksikasjalikum teave Velosteri kohta, sh Euroopa mudelivaliku tehnilised andmed ning mootoreid ja käigukaste puudutav info, avaldatakse enne mudeli Euroopa esmaesitlust 2011. a. märtsi Genfi autonäitusel.

Jälgi Forte autouudiseid ka Twitteris!