Nelja rootoriga süsinikkiust kerega lennumasin lendab kuni viie meetri kõrgusel ning suudab maksimaalselt kiirendada kuni 96 km/h kiiruseni. Olenevalt ilmastikutingimustest ja sõidukijuhi kaalust saab niimoodi õhus viibida maksimaalselt 25 minutit, lennuaja alumine piir jääb aga 10 minuti ringi.

"Alguses näeb see kindlasti hirmutav välja ja inimesed on selle suhtes ebakindlad," ütles Hoversurfi esindaja Joseph Segura-Conn NBC-le. "Kuid kohe kui sa seadeldise seljas lendu tõused, saad aru, et tegemist on asendamatu kogemusega." Rääkides lendamisest, siis mingisuguseid erilubasid sõidukiga lendamiseks vaja ei ole - ettevõte viib kõigile klientidele läbi koolituse, kuidas sõidukit kahe juhtkangi abil kontrollida.

USA Today sõnul on masinal olemas ka juba esimene kosilane - sellest on väga huvitatud Dubai politsei, kes plaanib sõidukit kasutada, et sellega jõuda sellistesse piirkondadesse, kuhu jalgsi või autodega hästi ligi pääse. Väljaande sõnul tahavad politseijõud sõidukid kasutusse võtta 2020. aastal.

Selline neljarootoriline motikalaadne õhusõiduk on aga vaid üks paljudest, mis hetkel arenduses on. Ka mitmed teised ettevõtted nt Aerofex, Malloy Aeronautics, Ehang ja Volocopter tegelevad sarnaste lennumasinate välja töötamisega. Erinevate ettevõtete süsteemid erinevad teineteisest pisut - näiteks on erinev lennukõrgus, rootorite suurus, tiibade olemasolu ja rootorite kalle.

Hetkel ei ole veel kindel kas ja milline lahendus nendest kõigist võidutseb, kuid silmailu pakuvad tulevikumaigulised lennumasinad küll.