Sellist asja sakslased küll kindlasti ei uskunud, et üks Euroopa kultuuri hälle neil niimoodi vaiba alt ära tõmbab. On ju siililegi selge, et Hiina firma Shuanghuan „loodud" Noble (no on ikka pealkiri!) sarnaneb Smarti pisikesele linnaautole otseselt, kuigi mõjub abitu lörtsimisena.

2007. a. õnnestus Daimleril leppida kokku, et Shuanghuan oma Nobel'iga Bologna autonäitusele lolli mängima ei tule. Mulluse aasta alguses lubati Nobel aga Euroopas siiski müüki. Daimler jätkas hiinlase väljasöömiseks oma pressingut, ent selle tulemusena varustati Smarti-kloon hoopis slõuganiga „Smarter than the rest" - Teistest Smartim (nutikam)...

Kreeka kohus otsustas, et teadlik ostja päris Smart ForTwo'd ja Shuanghuani Nobel'it siiski segi ei aja, nii et tegu on täiesti iseseisvate mudelitega. Lisaks toodi välja, et kaks sõidukit on tehniliselt täiesti erinevad ning et nii väikese linnaauto juures on disainisarnasused lihtsalt vältimatud (!).

Karta on, et Kreeka kohtu ebapädevast otsusest johtuvalt Nobel'it mingi müügiedu siiski saatma ei hakka. Eurooplased on tõepoolest piisavalt teadlikud, et tänaseid Hiina Rahvavabariigis toodetavaid autosid eelkõige nende turvalisuse ja kvaliteedi madala taseme tõttu, aga kindlasti ka ebameeldiva kujustuse pärast endale soetama ei hakka.