Toetuslepingule kirjutasid täna alla Harju politseiprefekt Raimo Koha ja United Motorsi juhataja Kaljo Karilaid. BMW erivarustusega politseimootorratas on Harju politseiprefektuuri käsutuses kogu suvehooja — aprilli algusest kuni septembri lõpuni.

Politsei käsutusse antud BMW R850 R on kahesilindrilise boxermootoriga mootorratas (4 klappi silindri kohta), millel on kardaanülekanne. Mootorratta kubatuur on 848 cmü, võimsus 52 kW (70 hj), pöördemoment 77 Nm 5500 p/min. Kütusepaak mahutab 21 liitrit. Mootorratas on varustatud ka ABS pidurisüsteemi ja käepidemete soojendustega. BMW politseimootorratta maksumus koos erivarustusega on 195.000 krooni.

ASi United Motors juhataja Kaljo Karilaid ütles, et BMW jätkab sellega koostööd politseiga, lähtudes soovist aidata kaasa liiklusohutuse parandamisele Eestis. Eelmise aasta septembris andis United Motors Tallinna politseiprefektuurile aastaks tasuta kasutada erivarustusega politseiauto BMW 318i Touring, mille firma on nüüd otsustanud täielikult üle anda politsei omandusse.