Nende nimed on Allo ja Duo ning tootja lubadusel on need tavalisest veidi nutikamad, peamiselt tänu digiabilise kaasamisele, kes püüab kasutajale kohanduda ja tema kohta juurde õppida.

Allo ei ole endiselt ilmunud, aga Duo on nüüd nii Androidi kui ka Apple'i nutiseadmele allalaaditav.

See ei tähenda, et see on kohe vastavas äpipoes ka leitav, näiteks minu iPhone seda uudise koostamise hetkel ei leia. Aga küllap peagi ka leiab, kõikidesse riikidesse lihtsalt sama ruttu ei jõua.

Kaks äppi on põhimõtteliselt sarnased, aga Duo on loodud 720p HD kvaliteediga videokõnedeks, liigutab infot krüpteeritud kujul ning töötab hästi ka odavates nutiseadmetes ja aeglastes mobiilivõrkudes. Seda vähemalt tootja lubadusel.

Kui levi nii viletsaks muutub, et 2G tasemele kukub, siis pildi edastamine katkeb, aga heli jääb alles.

G-maja lubab ka, et Duo on ülilihtne kasutada, alustamiseks pead vaid oma telefoninumbri sisestama ja kohe pääsed suhtlema isikutedega, kes on nutiseadme kontaktinimekirjas. Videokõne algab ekraanivajutusega. Nii et kokkuvõttes lollikindel.

Kasutajakeskkond on mõnusalt/häirivalt minimalistlik, olenevalt sellest, kas moodsa tehnoloogia maailm on su "auster" või "ajab ruttu juhtme kokku".

Peaaegu kogu ekraan on ainult kõnede edastamiseks, nuppe on kolm: hääle summutamiseks, kõne lõpetamiseks ja pildi edastamiseks vastavalt seadme taga- või esikaamera kaudu.

Duo on lihtsam kui Apple'i FaceTime ja palju lihtsam kui Google'i enda Hangouts, mille firma suunab nüüd rohkem ärikasutajatele.

Kahjuks saab kõnesid teha ainult kahe inimese vahel, mitte grupiga, ja arvutis (brauseris) kasutatavat varianti ei tule. Aga kõigel on oma hind ja see on siis Duo lihtsuse hind.

Duo märkimisväärseim omadus on kindlasti Knock Knock ehk võimalus näha helistajast videopilti juba lukuekraanil ehk enne seadme avamist ja kõne vastuvõtmist.

Privaatsuse huvides näed voogu ainult inimestelt, kes on su kontaktide nimekirjas, ja saad selle võimaluse deaktiveerida.