Nagu alati on näitusel hulgaliselt autode esmaesitlusi nii maailma ulatuses kui Euroopas, teatab mototren.com. Kui mullu külastas Genfi autonäitust 714.179 inuimest 87 maailma eri riigist, siis tänavu loodavad näituse korraldajad lüüa mõlemad rekordid.

Genfis on Toyota Avensis Verso maailma esmaesitlus ja Honda demonstreerib oma Civicu uut kontseptsiooni jätkavat Streemi. Kindlasti pakuvad suurt huvi ka BMW Compact, Jaguar X-Type, Mazda Sport Toures, Land Cruiser Defender, Volkswagen Passat V8, Ford StreetKa, Fiat Stilo ja Lexus IS Cabrio.

Vaatlejate arvates avaldab näitusel osalejate häälestusele oma mõju ka viimasel ajal autoturgudel valitsev müükide langustrend. Mitmete firmade juhid on siiski meelestatud optimistlikult. Nii ootab Fiat Auto tegevdirektori arvates Euroopa autoturgu alanud aastal uus tõus. Ka Renault’ president ennustab stabiilset ja võib-olla isegi veidi tõusvat turgu.

Sisuliselt olid Genfi rahvusvahelise autonäituse eksponaadid oma kohtadel juba alates 27. veebruarist. Kaks esimest päeva oli näitus avatud kutsutud külalistele ja ajakirjanikele. Tänavu on Genfi autonäitusele akrediteeritud ligi 5000 autoajakirjanikku 80 eri riigist.