Tänavusel messil saab muuhulgas näha väljapanekut klassikalistest ja haruldastest BMW-dest. See on mõeldud tootja sajanda tegutsemisaasta tähistamiseks, mis täitus tänavu.

Motoshow projektijuht Margus Kikkul räägib, et messi eesmärk on tuua Tartusse automaailma uudiseid ning haruldasi sõidukeid, mida üldjuhul linnapildis ei kohta.

Tõstmaks esile klassikalisi BMW-sid, on Motoshowl esinduslik väljapanek "bemaritest" läbi aegade.

"Vanim messile jõudev BMW on 3/20 PS AM1, mis pärineb aastast 1932. Samas kaasaegsetest on kohal i8, mille äratuntavad jooned leiab ka tänavuselt Motoshow graafikalt.

Teiste seas näidatakse lähemalt ainulaadset Sauberi välimusega BMW M1," kommenteerib Kikkul.

Mitu Motoshowle jõudvat BMW-d on Eestis ainueksemplarid. Rahvahääletuse tulemusena selgitatakse välja ka Motoshow ilusaim BMW.

Mis messil veel huvitavat toimub?

Messil jõuavad Eesti rahva ette esmakordselt mitmed uudismudelid, laupäeval kell 13 kaob kate näiteks Renault Scenicult, mis jõuab meil müüki alles aasta lõpus.

"Rahvusvaheline Pariisi autonäitus avab uksed nädal peale Motoshowd. Rõõm on tõdeda, et nii mõndagi uudismudelit esitletakse Euroopas tänavu esimest korda just Tartus," teatab Kikkul. Sama kehtib Opel Zafira ja Nissan NV300 kohta.

Nagu ikka, on Motoshowl avatud proovisõiduala, seal on seekord enam kui 50 autot.

Esindatud on ka tuunitud autod, võistlusmasinad, veoautod ja bussid ja kohalike meistrite käe läbi uue hingamise saanud uunikumid. Vaatamiseks on väljas teiste rariteetide kõrval näiteks põhjalikult taastatud Porsched ning haruldane Volga eksportmudel.

Hetkel on Eesti rahvas uue presidendi ootuses. Meenutamaks taasiseseisvunud Eesti esimese presidendi Lennart Meri ametiaega, näeb Motoshowl tema kunagist ametiautot.

Motoshow on juba aastaid ainus Eestis korraldatav automess, mis toimub 21. korda ja leiab aset Tartu Näituste messikeskuses. Tänavune mess on avatud 23-25. septembril, reedest pühapäevani.

Vaata ka autonäituse kodukale www.motoshow.ee