Märkimisväärseimaks saab pidada Renault Clio IV esindatust Motoshow’l, sest auto ametlik maailma esmaesitlus toimub 27. septembril Pariisi autonäitusel. Küll aga näevad sealsed näitusekülastajad masinat alles 29. septembril, sest kaks esimest näitusepäeva on pressi jaoks. Tartu automessi külastajad saavad uue põlvkonna Clioga tutvuda seega päev varem.

Kohal on ka Euroopa aasta auto tiitli saanud Opel Ampera, mis on esimene suurendatud sõiduulatusega elektriauto maailmas. Selle tarvis on autole lisaks elektrimootorile paigaldatud bensiinimootor, mis laeb vajadusel akusid. Autot ennast veab siiski edasi elektrimootor ning akusid on võimalik pistikust laadida, täpselt nagu teistel elektriautodel.

Lisaks Opel Amperale on messil kohal veel teinegi elektriauto, Nissan Leaf, mis on ennast juba tõestanud Tartu taksoäris. Soovi korral on võimalik autoga proovisõitu teha ning miks mitte ka ära osta – Kredexi toetuse abil on Nissan Leaf võimalik soetada poole odavamalt.

Kallite kütusehindade tõttu on üha enam hakatud lisaks veoautodele ka sõiduautodele paigaldama gaasiseadmeid, mille abil on võimalik sõidukulusid vähendada. Motoshow’l näeb Fiat Doblo Panorama CNG-d ja Fiat Ducato CNG-d, mis sõidavad surutud maagaasiga. Kui säästlikud need masinad ikkagi on, saab teada messil.

Lisaks ülisäästlikele masinatele näeb Motoshow’l ka „tavalisemaid“ autosid, mille eesmärk on reisijad eelkõige mugavalt ja turvaliselt sihtkohta viia. Näitusesaalis võtavad koha sisse näiteks uue sportlikuma välisilme saanud Mercedes-Benz A-klass, Opel Zafira Sports Tourer ja paljud teised.

Lisaks on kohal pisikesed linnaautod Volkswagen Up! ja Škoda Citigo, suuremad Audi A3, Volkswagen Beetle, Ford B-max ja Opel Insignia Bi-Turbo, veel suurem Ford Transit Custom, sportliku sõidustiili harrastajate lemmikud Ford Focus ST, Opel Astra GTC ning uus Subaru BRZ, mugavusearmastajate lemmik Volkswagen CC ning veelgi luksuslikum Porsche Cayenne GTC.

Selles, et autosid on igas suuruses, võimsuses ja hinnas, saab igaüks Motoshow’l veenduda.

Uudismudelid, millega Motoshow’l tutvust saab teha:

1. Audi A3
2. Audi Q5 mudeliuuendus
3. Chevrolet Cruze SW
4. Chevrolet Malibu
5. Dacia Dokker
6. Dacia Lodgy
7. Fiat Doblo Panorama CNG
8. Fiat Ducato CNG
9. Ford B-Max
10. Ford Focus ST
11. Ford Transit Custom
12. Iveco Stralis
13. Kia Cee’d Sportswagon
14. Mercedes-Benz A-klass
15. Mitsubishi Outlander
16. Nissan Leaf
17. Opel Ampera
18. Opel Astra GTC
19. Opel Astra mudeliuuendus
20. Opel Insignia Bi-Turbo
21. Opel Zafira Sports Tourer
22. Porsche Cayenne GTS
23. Renault Clio IV
24. Subaru BRZ
25. Škoda Citigo
26. Volkswagen Beetle
27. Volkswagen CC
28. Volkswagen Passat Alltrack
29. Volkswagen Up!