Fiati esindaja Eestis, AS United Motorsi Peetri esinduse juhataja Jaanus Nieländer ütles, et Fiati pingutus sõidukite CO2 heitmete vähendamisel Euroopas väärib kindlasti esiletõstmist. „Värske uuringu tulemused näitavad selgelt, millele Euroopa autonduse suunanäitajad oma arendustöös jõuliselt rõhku panevad – see on säästev mobiilsus,“ sõnas Nieländer ja lisas, et kogu Fiati mudelivalik on tunnistatud kõige keskkonnasõbralikumaks Euroopas.

Fiat on suutnud nelja aastaga vähendada oma sõidukite keskmist CO2 näitajat 10%, tuues selle 137 g/km tasemelt praeguseks 123,1 g/km juurde. Tulemus on seda märkimisväärsem, et Fiat on oluliselt ees Euroopa Liidu seatud eesmärgist aastaks 2015, mille kohaselt ei tohiks sõidukite keskmine CO2 näit ületada siis 130 g/km.

Fiat on jõudnud selle tulemuseni tänu uudsetele tehnoloogiatele nagu TwinAir bensiinimootor, mis on maailma kõige keskkonnasõbralikum turbomootor, samuti tänu alternatiivsete kütuseliikide nagu gaasi kasutamisele, kus Fiat on Euroopa autonduse turuliider. Lisaks on Fiat võtnud kasutusele mitmeid innovaatilisi lahendusi, näiteks juhiabisüsteem eco:Drive, mis võimaldab autojuhtidel viia tänu ökonoomsele sõidustiilile oma sõidukite keskmised heitmenäitajaid isegi madalamale kui konkreetse mudeli baasnäitajad lubasid.

Kõik Fiati keskkonnasõbralikud tehnoloogiad on koondatud ühe nimetaja alla: Air Technologies. Kogu selle arendustöö taga on Fiati kindel eesmärk liikuda üha säästvama mobiilsuse suunas, astumata sammugi tagasi tõelise sõidunaudingu pakkumisest, mis on iseloomustanud Itaalia autosid läbi aegade.

1. jaanuarist 2011 Fiati esindusõigused Eestis ametlikult üle võtnud United Motors müüb Fiati autosid United Motorsi Peetri esinduses, samuti Pärnus ja Kohtla-Järvel. Fiati järelmüügi teenuseid pakub United Motors lisaks nimetatud esindustele ka Tartu esinduses. United Motorsi Tallinna esindus keskendub BMW ja MINI sõidukite müügile ja teenindamisele. BMW müüki ning teenindamist jätkatakse Tartu, Peetri, Pärnu ja Kohtla-Järve esindustes.

United Motors on 2000. aastast BMW ja MINI esindaja Eestis. Firmal on autokeskused Tallinnas, Peetris, Tartus, Pärnus ja Kohtla-Järvel. BMW ja MINI sõidukite müügi kõrval tegeleb United Motors 2006. aastast ka Kia edasimüügiga Eestis, omades Kia müügisalonge Pärnus ja Kohtla-Järvel. Lepingu Fiati esindamiseks Eestis sõlmis United Motors Leedu firmaga UAB Autobrava 2010. aasta augustis. United Motorsis töötab üle 100 inimese.

Fiati näol on tegemist kvaliteetsete Itaalia autodega, mis on viimastel aastatel olnud Eestis vähese tähelepanu all, samas omab Fiat suurt potentsiaali. Eestis on 2010. aasta seisuga arvel 3920 Fiati sõiduautot ja 1787 tarbesõidukit.

Jälgi Forte autouudiseid ka Twitteris!