Messi tegevkorraldaja Hardi Kinnase sõnul on mõni ideeauto Eesti messil väljas olnud ka varem, kuid kolme korraga pole Eestis toimuvad autonäitused seni välja kandnud. „Kuna Tallinn Motorshow 2008 korraldamise taga on tegelikult automüügifirmade liit ehk automüüjad ise, siis on loomulik, et oma üritusse panustatakse ikka rohkem,“ tundis Kinnas rõõmu sujuva hea koostöö üle autotootjatega. Ka lisas ta, et sel korral panustavad paljud eksponendid tuntavalt rohkem oma stendidesse — ligi kümne firma messistendid tuuakse kohale Euroopast.

Haabersti uudne ajutine messikeskus valmib jõudsalt — autosid hakatakse 20 000 ruumteetril laiuvale messipinnale paigutama 22. aprillil. Tänaseks Rahvusvahelise Mootorsõidukite Tootjate Organisatsiooni (OICA) näituste ametlikku nimekirja kuuluv Tallinn Motorshow 2008 toob autohuvilisteni maagilise arvu sõidukeid — pooltuhat masinat ligi sajalt eksponendilt, nende hulgas ka pea 40 selle hooaja uudismudelit.

Lähemalt autodest:

Peugeot 908 RC

Peugeot 908 RC on elegantne ja majesteetlik diiselmootoriga sedaan. Temas on ühendatud sedaanide traditsiooniline väljapeetus futuristliku tulevikudisainiga, samamoodi vasutoluline on tema kapoti alla paigutatud sedaanide hulgas võimsamaid diiselmootoreid (5,5 liitrit, 700 hj, biturbo, V12), mis tänu mitmetele tahmaosakeste filtritele on viimistletud võimalikult loodussäästlikuks. Sama mootorit kasutatakse ka kuulsal Le Mans’i võidusõidul ilma teinud Peugeot 908-l.

Kia KND-4

Kia inseneride ja disainerite poolt loodud KND-4 peaks andma vihkeid, millises suunas Korea tootja autode kujustus lähiaastatel kalduma hakkab. Kui ehk KND-4 välimus ei olegi rabavalt futristlik, siis seda enam on seda masina interjöör, milles domuneerivad lõigatud rool, LED-tehnoloogial põhinev põneb sisevalgustus ning ka Blue-ray plaate mängiv multimeediakeskus. Auto jõuallikaks on 2.2 liitrine diiselmootor.

Opel GTC

Kui paljud ideeautod ei saa seeriatoodanguks mitte kunagi, siis Opel GTC Concepti otsene edasiarendus debüteerib juba juulikuus Opel Insigniaga — autoga, mis hakkab Saksa tootja valikus asendama ülipopulaarset Vectrat. Nii avanev Tallinn Motorhsow külastajatel heita pilk Opelile, mille tootmist ja müüki ei ole veel alustatudki.

Tallinn Motorshow 2008 toimub Rocca al Mare messikeskuses 23.-27. aprillini.