USA meediaagentuuri Bloomberg andmetel oli Tesla äritegevus 2013. aasta alguses nii halvas seisus, et Musk (pildil) tahtis firmast lausa vabaneda.

Ostuleping olla põhipunktides juba paigas olnud. Musk oleks selle põhjal jätkanud firma eesotsas tegutsemist, kaheksa aasta jooksul või kuni Tesla massidele mõeldud elektriauto (Model 3) müügile jõuab.

Asjast ei saanud asja lihtsal põhjusel: Tesla sai edukaks ja Musk mõtles firma müümise suhtes ümber.

Ei Google'i ega Tesla esindajad pole artikli kommenteerimisest seni huvitunud. Larry Page on koguni maininud, et Tesla "seisab kaugel sellest, mida Google oskab".

Tehnoloogiahiid Google arendab isejuhtivaid sõidukeid juba alates 2009. aastast, mille taustal mõjub Page'i kommentaar muidugi veidralt.

Bloombergi artikkel ilmus 20. aprillil ja põhineb mais ilmuval raamatul "Elon Musk: Tesla, SpaceX, and the Quest for a Fantastic Future".

Ärme siis imesta, kui asjaosalised tahavad lihtsalt üllitisele eelpromo teha ning nõustuvad Tesla-Google'i teemal siiski pärast selle ilmumist pikemalt rääkima.

Meenutuseks veel, et ka Google'i praegune isejuhtiv auto on elektriauto. Ja Musk lubas mõni aeg tagasi, et Tesla autod (mis on kõik elektriautod) muutuvad peagi suuresti isejuhtivaks. Nii et koostöö või ühe äraostmine teise poolt ei tunduks üldse ulmeline.