Kui poes toidukaupa valides tahame vähemalt alateadlikult eelistada eestimaist toodet, siis autohoolduseks keemiat ostes mõtleme päritolumaa asemel pigem hinna-kvaliteedi suhtele. Ka tootjad ei turunda autokeemiat “tehtud Eestis” hüüatusega.

Seetõttu tuligi üllatusena, et mitmes müügiketiski saadaolev autokeemia pärineb siitsamast Eestist. Usinad Eesti mehed toodavad kaubamärgi all Go & Wax auto veeta välipesuks, sõitjateruumi puhastuseks ning välispinna vahatamiseks mõeldud vahendeid.

Ei jäänudki muud üle, kui kahmata süli täis pudeleid ja panna toimetuse kaks autot katsejänese rolli: mis jääb pärast “keri vahatama” – vahendite kasutamist alles tuttuuest VW Crafteri kaubikust ja Subaru Foresterist?

Kahtlane kuivpesu

Go & Wax põhitoode on veeta autopesuaine. Teoorias on kõik väga ilus ja lihtne – iga autopesu kulutab hulga vett, spetsainega piserdades ja lapiga pühkides saab auto puhtaks aga vett raiskamata. Lisaks muule on aine täitsa loodussõbralik. Tundub lubav kooslus, jääkarude heaolule mõeldes.

Tootja kirjutab, et nende toote koostises on “spetsiaalselt välja töötatud kriimuvaba nanotehnoloogia (Scratch Free Nano Technology), mis kapseldab mustuse ning tekitab sõiduki kerele kaitsekihi. Nii saab mustuse ohutult mikrokiudlapiga eemaldada, seejuures sõiduki pinda kahjustamata. Toode värskendab sõiduki värvi ning annab esindusliku läike.”