Otsekohene vastus on, et määrdeõlid ei lähe halvaks ja neid võib ka siis kasutada, kui need on seisnud pikalt laos või poeriiulil. Määrdeõlidel puudub konkreetne realiseerimiskuupäev ning mingit riski ei kaasne, kui võetakse kasutusele ka aastaid tagasi ostetud õli. Isegi kui on viidatud, et õli tuleks kasutusele võtta enne märgitud kuupäeva, ei tähenda see, et pärast seda kuupäeva ei määri õli enam masinaid ja mootoreid usaldusväärselt.

Kui õli võib näiteks masinate reduktorites ja turbiinide tsirkulatsioonõlitussüsteemides töös olla kümme aastat ja selle aja jooksul peaaegu üldse ei vanane, siis miks peaks õli halvaks minema, kui see seisab kasutamata kujul laos?

Et aga õli pikaajaline ladustamine tõepoolest riskiga seotud ei oleks, peab kinni pidama järgnevatest põhireeglitest, kuidas säilitada õli õigesti.

Vältige õlivaatide ja muu määrdeaine taara ladustamist väliskeskkonnas. Õlide ladu peaks olema kuiv ruum, kus ei esine suuri temperatuurikõikumisi. 50 °C temperatuurierinevuse korral muutub 200 liitri õliga täidetud vaadis õli kogus ca 7 liitri võrra. Sellest tulenevalt tekib õli soojenemisel ülerõhk ja õli jahtumisel alarõhk. Isegi tihedalt suletud õlinõu, millest õli välja ei immitse, võib hingata, kuna õlil on suhteliselt kõrge paisumistegur. Õlinõusse tungib õhk, mis võib olla niiske. Niiskus võib omakorda tekitada madalamatel temperatuuridel kondensvett.

Ärge ladustage vaate püstises asendis, vaid asetage nad külili. Eriti tähtis on see siis, kui olete sunnitud ladustama vaate ajutiselt väljas. Ladustades vaate külili asendis, väldite võimalust, et vaadi kaanele koguneb vihmavesi, mis võib õlinõu hingamisel sattuda vaati. Avage õlinõu vaid siis, kui peate sellest tõepoolest ammutama õli. Sulgege avatud õlinõu koheselt ja hoolikalt.

Õlis sisalduvad manused ja toimeained on lahustunud olekus ning püsivad lahustunult pikki aastaid. Sellest hoolimata peaksite kaua ladustatud õlivaati enne selle avamist liigutama või veeretama. Selle toiminguga segate õli läbi. Õli segamine on eriti tähtis, kuna peaaegu igas õlis sisalduvad vahutamisvastased manused võivad separeeruda. Tavaliselt baseeruvad need manused määrdeainetes mittelahustuval silikoonõlil ning võivad pika ladustamisaja vältel välja kihistuda.

Vaadi kerge liigutamisega tagate, et vahutamisvastased manused seotakse taas ühtlases kontsentratsioonis õliga. Kõiki õlisid, mis sisaldavad tahkeid määrdeaineid, nagu nt molübdeendisulfiidi (MoS2) või PTFE, tuleb tingimata eelnevalt põhjalikult segada.

Järgides kõiki neid nõuandeid, võite oma õlisid ladustada ka pikema perioodi vältel ehk vähemalt 5 aastat.