Selle aasta märksõnadeks on näituse lai haare. Esindatud on sõiduautod, kaubikud, veoautod, bussid, elektriautod, kardid, kiirendusautod, hobiautod, vanad autod, varuosad.

Eesti esmaesitlustena jõuavad huviliste ette näiteks uued Audi Q3, Kia Rio, Chevrolet Aveo, Audi A6 Avant, Volkswagen Amarok, uue põlvkonna veok Mercedes-Benz Actros, Chevrolet Cruze 5D, Opel Corsa . Samuti on uudistamiseks sel aastal palju tähelepanu püüdnud mopeedautod, millede eeliseks tavalise mopeedi ees on tema aastaringne kasutus ja turvalisus.

Hobiautode näitus-konkurss HTG Customshow

Eelmisel aastal väga hästi vastu võetud hobiautode näitus ja konkurss HTG Customshow on kohal ka sel aastal. Laupäeval ja pühapäeval on huvilistele vaatamiseks väljas ligi 70 hobiautot Eestist ja põhjamaadest.

Samas ei ole hobiautode väljapanek lihtsalt teineteise kõrval seisvad autod millest mööda jalutada. Kahe päeva lõpuks valitakse välja parimad autod ja selleks tuleb autoomanikel vaeva näha. Parimate autode hindamisel arvestatakse nii auto välimust ja sisemust, samuti ekspositsiooni kujundust ja showd. See teeb hobiautode näituse publikule eriti põnevaks.

Elektriautod ja vanad klassikud

Elektriautodest saab ülevaatliku pildi Monaco konsulaadi boksis. Seal on väljas elektriatode rallit Tallinn - Monte Carlo teenindanud elektriatode laadimisjaam haagisel, ralli meeleolukad hetked ja väärtuslik kogemus elektriatodega pikema vahemaa läbimisel. Loomulikult ei puudu boksist ka elektrijõul töötav Pobeda, millega Monaco vürst Albert II Tallinnas võistles

Vanade autode väljapaneku rõhk on sel aastal bussidel. Näha saab nii päris vanu busse kui ka nostalgiat tekitavaid ühistranspordivahendeid lähiminevikust. Uutest bussidest on aga kohal Iveco ja Isuzu mudelid.

Lisaks autodele on vaatamis- ja uurimisväärset ka autodega seotud tugi- ja lisateenuste valdkonnas. Näiteks tutvustatakse tarkvaralahendusi autoettevõtetele, monitooringuseadmeid ja GPS-teenuseid. Ei puudu ka võimalus tutvuda kindlustus- ja liisingutoodetega ja saada nõuannet ala spetsialistidelt.
Motoshow parklas on aga võimalik oma auto aku seisukorda kontrollida ja seda täiesti tasuta. Probleemide korral aitavad Akupluss spetsialistid, kes ka uusi akusid messihinnaga pakuvad.

Atraktiivsed simulaatorid

Näitusekülastajaid on alati paelunud simulaatorid. Tehnoloogia arenedes on need muutunud aina realistlikumaks ja seeläbi tekitab hasarti nii tõsisemates tehnikahuvilistes kui tavakülastajates. Seekordsel Motoshow´l on mitmeid simulaatoreid, milledest üks põnevamaid on Auto24.ee poolt näitusele toodud päris ehtne Ford Focus, mille sisse on ehitatud Playstation 3 konsool koos kahe juhikohaga. Focuses istudes on võimalik mängida populaarset ja ülimalt realistlikku sel aastal väljaantud rallimängu Dirt 3. Et tegemist on sportmänguga ei puudu parimatele auhinnad. Igal näitusepäeval toimuvad kell 13-15 võistlused, paremaid premeeritakse.

Motoshow toimub Tartu messikeskuses 30.septembrist kuni 2. oktoobrini.
Piletite hinnad on päevade lõikes erinevad. Kuna näituse esimesel päeval ei ole HTG Customshow hall avatud, on siis piletihinnad soodsamad.

Reedel pilet kõigile 2,5 € laupäeval ja pühapäeval 5 € , sooduspilet 2,5 €
Pühapäeval naistele pilet poole odavam ja ka perepilet seetõttu soodsam.

Jälgi Forte autouudiseid ka Twitteris!