Kuigi 52 tundi magamatust ei kõla just väga tervislikult, võis tehnilise saavutusega kindlasti rahule jääda. Valmimistähtajale eelnenud nädalad läksid pingeliseks ja noored insenerid unustasid ennast tihtilugu Tehnikakõrgkooli ruumidesse öötundideks, vahendab Inseneeria.

Pärast vormeli esmast valmimist ei saa siiski loorberitele puhkama jääda – kuni võistlusteni käib TTÜ ja TTK tudengite poolt projekteeritud ja valmistatud vormeli seadistamine, testimine ning arendamine.

Sõiduomaduste testimiseks kasutame FS Team Tallinna koduringiks kujunenud Rapla kardirada, mis meie vajadustele suurepäraselelt sobib. Järgnevate nädalate eesmärk on leida üles ja kõrvaldada kõik FEST11 probleemid ja puudused ning asendada ajutised lahendused püsivatega.

Uue vormeli testimine on siiani läinud küllaltki sujuvalt, kuid erinevaid kannatlikkust nõudvaid töid on veel palju, mida ilmestab ka juuresolev nimekiri. Uue vormeli osas on meeskonna ootused kõrged, sest juba esimesel testil näitas seadistamata auto pisut kiiremat ja äkilisemat minekut kui eelmine mudel.

Vormeli sõidukatsed on kujunenud just uute meeskonnaliikmete jaoks tõeliseks maiuspalaks, sest pärast pikki ja pimedaid talvekuid saavad noored insenerid lõpuks ometi näha ja proovida oma töö tõelisi vilju. Enamiku tudengite jaoks on see esmakordne võimalus istuda ehtsa vormelauto rooli. Enda valmistatud autoga ringrajal kurve läbida ning vormelipiloodile mõjuvaid jõude tunnetada on vapustav kogemus. Samas võib rahuliku südamega tõdeda, et Formula Studenti sarjas on eeskirjadega nõutud tipptasemel ohutus- ja turvavarustus.

Kui esimestel sõidukatsetel saavad sõita kõik meeskonnaliikmed, siis enne tõsisemat testimisperioodi on oluline valida parimad piloodid. Nemad peavad ülejäänud suve jooksul oma sõiduoskusi korralikult lihvima, et võistlustel suurepärases vormis olla ning võimalikult vähe õnne hooleks jätta.

27. juulil algab võistlusperiood, mis kulmineerub augusti viimasel nädalavahetusel. Kui kõik läheb plaanide kohaselt, on esimene võistlus, millest FS Team Tallinn osa võtab, Austrias Red Bull Spiel­bergi ringrajal (27.–30.07.2011). Edasi sõidetakse naaberriiki Saksamaale, kus võisteldakse legendaarsel Hockenheimringil (2.–7.08.2011).

Pärast nädalast pausi asub FEST11 võistlustulle Ungaris Györis (18.–21.08.2011) ning selle hooaja viimase võistlusena on plaanis meile ajalooliselt edukaks kujunenud Baltic Open, mis seekord peetakse Rootsis Karlstadis (25.–28.08.2011).

Jälgi Forte autouudiseid ka Twitteris!