• Detailide arvu vähendatud veerand võrra
• Hinnaks 540 eurot
• Ohtralt testitud

Easy-R automatiseeritud manuaalkäigukast loodi, et parandada sõidumugavust asulates ja tiheda liiklusega teedel. Easy-R käiguvahetused on automaatsed ja sujuvad. Aeglase liikluse tingimustes ning manööverdades võimaldab süsteem autojuhil liikuda edasi aeglasel kiirusel tõstes jalga piduripedaalilt.

Easy-R käiguvahetus on lihtne. Sellel on neli asendit D (drive), N (neutral), R (reverse) ja M (manual). Manuaalne asend, annab juhile võimaluse kontrollida täielikult käiguvahetust, näiteks ootamatu möödumismanöövri tegemiseks või kui lumes on haardumine teega halb.

Enne turuletoomist testis Dacia oma uut Easy-R automatiseeritud käigukasti 130 000 tundi töökojas ja 120 000 kilomeetrit teedel. Kõik käigukasti osad läbivad tehases tootmisjärgse kontrolli.

Dacia uus automatiseeritud manuaalkäigukast on tavalisest automaatkäigukastist odavam. Selle hind on 540 eurot ning see on saadaval TCe 90 bensiinimootoriga. Stop&Start süsteemiga varustatuna on selle mootori keskmine kütusekulu ja CO2 heide väiksem kui tavalisel automaatkäigukastil.