Ettevõtte sajanda sünnipäeva puhul tutvustas BMW üldsusele hulka kontseptsioonimudeleid, mis peegeldavad kontserni nägemust transpordikorraldusest tulevikumaailmas. Võib-olla kõige uljamaks ideeks on mootorratas Motorrad Vision Next 100, mis BMW esindajate osutusel oleks nii tark, et sellel sõitja ei peaks kiivritki kandma.

Mudel Motorrad Vision Next 100 oleks varustatud iseennast tasakaalustava süsteemiga, mis hoiaks püsti nii liikuvat kui ka paigal seisvat ratast. BMW juhtis tähelepanu mootorratta futuristlikule välimusele, rõhutades, et see pakuks igasuguse tsiklijuhtimisoskusega inimestele võimaluse nautida „absoluutse vabaduse tunnet“. Sõidukikontserni osutusel poleks Motorradiga sõites tarvis kanda ka kaitseelemente nagu kiiver või polsterdatud riietus.

Veel üks traditsiooniline detail, mis kontseptuaalmudelil puudub, on juhtpaneel. Selle asemel kannaksid kiivrita juhid spetsiaalset visiiri, mis toimiks ka nutiekraanina.

„Informatsioon juhi ja mootorratta vahel liigub peamiselt läbi nutivisiiri,“ selgitas BMW tootekavandi tutvustuses. „Visiir katab juhi terve vaatevälja ja ei paku mitte ainult kaitset tuule eest, vaid edastab ka olulist teavet, mis kuvatakse otse vaateväljale täpselt siis, kui vaja.“

Teavet pole vaja kuvada pidevalt, sest juht võib ratta aktiivse juhtimise kohati usaldada sõidukile endale; BMW kinnitusel varustatakse nii Motorrad kui ka teised sarja Vison Next 100 mudelid automaatjuhtimistehnoloogiaga.

Kontserni sajanda aastapäeva puhul tutvustatud ulmeline mootorratas ja teised tulevikusõidukite kontseptsioonid on tootja osutusel kavandatud täiesti emissioonivabadeks, kuna BMW usub, et tulevikus sõidavad sõidukid eelkõige elektrijõul.