Minu kui filmi ühe peaosatäitja jaoks tähendas see mais personaalset kutset Madeirale, kirjutab Motors24

Olin kuulnud sealsest kaunist loodusest. Hingetuks võttis ka maailmakuulus Reid's Palace viietärnihotell Madeira pealinnas Funchalis, kuhu mõned festivalikülalistest majutati ülimat luksust nautima.

Teel lennujaamast eelmainitud hotelli märkan ühtäkki meie ees sõitmas Rolls-Royce Silver Cloud II. Nii avanevad mu silmad ka saarel ringi sõitvate haruldaste autoklassikute osas.

Minu esimene kohtumine legendaarse Jaguariga

Hotelli fuajeest leian bukletid, mis reklaamisid vahetult pärast filmifestivali sama hotelli ees toimuvat traditsioonilist klassikaliste autode šõud.

Varasemate aastate kokkutulekute piltidelt nägin, et kogu hotelliesise tänava liiklus sulgub tänu sadadele sinna pargitud uunikumidele.

Järgnevatel päevadel hotellist kinoteatri poole kõndides näen ikka mõnd endavanust autoiludust mööda põristamas.

Festivali avamisele sõidutatakse mind aga just selle 1959. aasta Rollsiga. Pikk uunikumide kolonn järel, kus filmiinimesi ja suursaadikuid ning loomulikult ka festivali patroon, Portugali õiguspärane troonipärija, Dom Duarte Pio, Braganza hertsog.

Kinoteatri ees kiiskab silmi pimestavalt ilus Jaguari rodster, mis nööridega rahvast eraldatud. Auto kõrval suur plakat, mis põhjendab selle auto siinviibimist – seal peal on Hollywoodi filmikuningaks kutsutud Clark Gable'i foto – tema oli mees, kes kunagi sai esimese tootmisse jõudnud sensatsioonilise sportauto õnnelikuks omanikuks, aasta oli siis 1949.

Loe täisteksti ja vaata rohkem pilte Motors24