Väsimusest ja uinumisest põhjustatud õnnetuste arvu täpselt ei teata ning Eestis sellesuunaliste uuringutega alles alustatakse. Politseil oma töös raske tuvastada, kas õnnetus on põhjustatud juhi väsimusest või millestki muust (näiteks nutiseadmete kasutamisest roolis). Igal aastal hukkub Euroopa teedel väsimuse tõttu umbes 4000 inimest

Iirimaal, Road Safety Authority poolt läbi viidud uuringu järgi on kõikidest liiklusõnnetustest 20% põhjustatud autojuhi väsimuse tõttu.

Uuringud näitavad, et üle 80% igapäevastest sõidukijuhtidest ei maga vähemalt ühel päeval nädalas soovituslikku 7-8 tundi und; 16-20 aastaste noorte puhul on see aeg veel tunni võrra pikem.

Soomes tehtud liiklusõnnetuste statistika näitab, et igal kuuendal juhul jõuab liiklusõnnetuse uurimiskomisjon järedusele, et õnnetuse põhjuseks oli juhi väsimus ja roolis magama jäämine.

SUVEL JUHTUB ROHKEM VÄSIMUSÕNNETUSI

Tüüpilisemad väsimusõnnetused on suvisel ajal toimuvad autode kokkupõrked ja teelt väljasõitmised. Paljud väsimusest tingitud õnnetused juhtuvad just vahetult enne sihtkohta pärale jõudmist, kuna keha tõlgendab pingelangust kui luba uinuda.
Loe edasi siit