“Juhi töökoha” sisseseadmine algab tegelikult sel päeval, kui otsustate osta auto. See, mismoodi juht end rooli taga tunneb, kas iste toetab piisavalt keha ja on kasvule ning kehakaalule vastav, saab ostuotsusel tihti määravaks. Paraku on autoiste autojuhi teine kodu.

Juhul, kui istute võõrasse masinasse, kasutate rendiautot või peate sõidukeid tihti vahetama, tasub istmest siiski maksimaalne “välja pigistada” ehk teha kõik, mis vähegi annab, et rooli taga oleks mugav olla. Ka oma autos tasuks aeg ajalt isteasend üle kontrollida.

Liiklusõnnetusse sattudes toetab korralikult sätitud iste juhi keha, ja tasandab mingil määral mõjuvaid jõude. Siinjuures on paslik meelde tuletada, et õige “tagumikutunne” pesitseb meie nimmepiirkonnas: kui selg on mõnusalt toetatud, püsime reipad ja fookuses.

Peeglid aga, mille juht pärast sobiva istumisasendi paikasaamist õigele kõrgusele ja nurga alla sättis, aitavad ohtlikke olukordi ennetada. Isegi siis, kui autol on 360-kraadi kaamera, tuleb peeglid õigeks panna. Üks ei asenda teist. Juht näeb, juht kuuleb, juht keskendub.
Loe edasi siit