Sul on aega tund-poolteist, mõnikord ka rohkem, et autoga tutvumisest kõik välja võtta ning otsusele jõuda. On aga kümme asja, mida automüüjad soovitavad võimalusel vältida, et mitte tulevasele ostutehingule põõna panna.

Proovisõit on kahtlemata suursündmus, kui oled jõudnud oma valikus lõpusirgele ja tead üsna täpselt, millist autot osta soovid. Selleks, et proovisõiduvõimalust maksimaalselt ära kasutada, tasub üht-teist eelnevalt teada ja läbi mõelda – nii sünnib võimalikult faktipõhine ostuotsus.

Ükskõik mis autot proovima lähed, on teatud asju, mille tegemine on alati väga halb mõte ja toob vältimatult kaasa ebameeldivad tagajärjed – olgu need siis piinlikkustunne, viha või lausa tõsisemat sorti karistused.

Oleme siia loosse kokku kogunud kümme tähtsamat tähelepanekut automüüjatelt, mida nad tulevaselt kliendilt ja lepingupartnerilt kohe kindlasti ei oota. Kui sa oled aga otsustanud käituda nagu tõeline mats, siis lase käia – ja ühtlasi käi edaspidi jala!

1. ÄRA SÕIDA ÜKSINDA TUNDMATUS KOHAS

Proovisõite on mitmesuguseid. Mõnes müügiesinduses tuleb nende töötaja alati koos potentsiaalse ostjaga proovisõidule kaasa. Mõnes aga lubatakse ostuhuviline iseseisvalt sõitma.

Kui sul avaneb proovisõiduvõimalus, kuid sa ei tunne ümbruskonda – näiteks oled tulnud Valgast Tallinna autot vaatama ning pead nüüd tegema proovisõidu – oleks parem teha see sõit koos automüüjaga.

Selleks, et ei tekiks olukorda, kus keegi sinu pärast oma päeva ümber tegema peab või pead sa ise kaassõitja järgi ootama, lepi proovisõidu aega kalendrisse pannes kokku ka see, et keegi võiks sinuga esindusest kaasa sõita.

Võõra autoga võõras kohas ära eksimine toob kaasa päris piinlikke olukordi ja sedasorti paanilisi telefonikõnesid ning muud kaootilist sa oma ellu vaevalt ihkad.

  • ! Kui sul on plaanis sõita proovisõiduautoga mõnda kindlasse kohta, pead olema absoluutselt kindel selles, kuidas sinna ja sealt tagasi saad. Nõudlik kõne müüjale stiilis “Äää, ma olen siin kus on suur puu ja sinise jopega mees läks just üle tee, öelge mulle, kuidas ma tagasi saan,” sind plindrist päris kindlasti välja ei päästa.

2. ÄRA KUULA AUTOS MUUSIKAT EGA UUDISEID

Kõlab pisut lollaka soovitusena, eriti kui oled autosse istudes harjunud kohe Elmari või Radio Mania punni põhja kruttima – aga on tegelikkuses kasulikumast kasulikum soovitus! Kui sõidad, siis sõida. Vaikuses.
Loe edasi siit