Läbisõidunäidu muutmist tuvastati nii Soomest toodud sõiduautodel, veokitel kui mopeedautodel. Ühtekokku oli 14% kontrollitud sõidukitest hodomeetrit tagasi keritud. Praegu tegi maanteeamet heausksete autoostjate eest töö ära. Tegelikult saab igaüks ise Soomes registreeritud sõidukite andmeid kontrollida.

Läbisõidunäit on üks parameeter, mille alusel langetada autoostuotsust. Paljude tootjate ettenähtud kontrolli- ja hooldusintervallid põhinevad sõiduki läbisõidul. Seega et olla kindel, et autot on korralikult hooldatud ning seda ka edaspidi teha, on tähtis läbisõitu teada.

Läbisõidunäidu muutmisel võivad jääda teostamata ettenähtud hooldused, mille tõttu võivad tekkida puudulikust hooldusest tingitud rikked ning halvemal juhul puruneda mõni sõlm, mis võib viia mahukate ja kulukate remontideni.

Lisaks näitab läbisõidunäit loomulikust kulumisest tingitud puuduste võimaliku esinemise riski ehk iseloomustab sõiduki eluea järelejäänud ressurssi. Suurema läbisõiduga sõidukil esineb tihedamini pikast kasutusest tingitud ettenägematuid remonte.

Läbisõidunäidu muutmine on ebaaus kauplemisvõte. Väike läbisõit võib jätta ostjale petliku mulje, et sõidukit ei pea nii põhjalikult enne ostu kontrollima ning ostja ei saa arvestada õigete tulevikus tehtavate kuludega.

Loe lähemalt Acceleristast.