Kuigi talverehvide kasutamine on kohustuslik ajavahemikus 1. detsembrist kuni 1. märtsini, võib naastrehve kasutama hakata juba alates 15. oktoobrist, kirjutab WHATCAR?

Liiklusekspert Villu Vane sõnul sõltub rehvivahetus eelkõige ilmastikuoludest ning sellest, kus inimene elab ning millistel teedel ta sõidab, kui tihti ja millisel ajal ta sõidab ning sellestki, millised on juhtimiskogemused.

„Inimesed, kes elavad linnas ning ka liiklevad ainult linnas, võiksid rehvivahetusega veel oodata, kuid inimesed, kes elavad maapiirkondades, kus nii mõnigi öö on juba miinuskraade olnud, võiksid rehvivahetuse peale mõtlema hakata,“ lisab Vane.

Rehvivahetuseks valmistuda tasub aga kindlasti. See tähendab, et tuleb hinnata, millises seisus rehvid kevadel hoiule pandi ning kas need on veel sõidukõlbulikud.

Talverehvi mustri jääksügavus võib olla kõige vähem 3 millimeetrit. Lisaks tasub varakult broneerida rehvivahetuse aeg, sest ilma halvenedes ei pruugi aega ilma broneerimata kohe saada.

Vane paneb südamele, et talverehvide vahetuseks valmistumisega peaksid kiirustama eriti need, kellel suverehvide muster on kulunud jääksügavuse piiri lähedale, sest selline rehv on sügiseste ilmadega väga ohtlik.