Alustan klassikaga: "sidurdab, pidurdab". Üldiselt tähendab see, et auto on tõeline vanarauahunnik, millel pole mitte mingit muud väärtust kui see, et sellel (eeldatavasti) töötab sidur ja töötab pidur. Tõenäoliselt on tegemist ühe kõige levinuma "kirjeldusega" eestikeelsetes Facebooki automüügigruppides, mis tegelikult ei anna auto kohta suurt mitte mingit lisainfot.

Sõna "roim" on ka väga laialdases kasutuses, eriti enne talve, kus paljud autofännid otsivad endale masinat, mille rikkumisest kahju ei ole (näiteks jäärajal kasutamiseks). Kui otsid üht autot, millega talvel kodujärve peal külge libistada ilma, et peaks paaniliselt muretsema kui auto läbi järvejää vajub, tasub endale muretseda üks roim.

"Projektiauto" näitab tavaliselt, et tegemist on ehtsa rimakaga, mille taastamisest kellelgi sooja ega külma pole. Tõenäoliselt on ainuke, keda see auto huvitab, omanik ise ning ka sellisel juhul on enamasti masina väärtus tema jaoks vaid sentimentaalne. Julgen väita, et 2/3 autodest, mille juures on mainitud "projektikas" või "projektiauto" tuleks otsemaid vanarauda saata.

"Heas seisus" näitab valdavalt seda, et auto on küll vähemalt 20 aastat vana, aga omanik on (omal käel) läbi viinud ulatusliku värskenduskuuri, mille käigus on tavaliselt välja vahetatud puksid ja pihustid. Tavaliselt on heas seisus autol ka klaasid terved ja sillad ei kolise.

"Väga hea lisavarustus" on suurepärane termin, kuna pole absoluutselt seotud tänapäevaga - näiteks võib autol olla väga hea lisavarustus 2001. aasta keskmisega võrreldes - CD makk, elektrilised esiaknad, konditsioneer ja muud luksusesemed, millest keskmine autoomanik isegi und ei oskaks näha. Enamasti on autod, mille puhul seda on mainitud, vanemad kui 20 aastat.

"Tulen täna järgi" on superargument, mida saab alati kasutada siis, kui üldised argumendid on otsas, kuid tahaksid siiski veel hinda pisut alla kaubelda. Sealt edasi on ainult üks samm, selleks on "tasun sularahas otse kätte", kui kumbki neist ei toimi, siis see tähendab, et rohkem hinda alla rääkida ei saa.

"Praegune hind kehtib homseni/selline hind ainult täna" tähendab seda, et veel vähemalt järgmised pool aastat võid rahulikult seda sama kuulutust eri keskkondades ringlemas näha ja autot pole ära müüdud. Tõenäoliselt oleks võimalik hinda isegi allapoole tingida, kui viitsid (kasuta selleks eelnevaid argumente!)

Kas midagi olulist jäi loetelust välja? Anna meile teada kommentaariumis!