Õigesti valitud autopesu mängib talvistes tingimustes olulist rolli nii autokere ja värvipinna kaitses kui ka liiklusohutuses. Samas on auto puhtana hoidmine Eestimaa talve tingimustes keerulisem kui suvel.

Talvise autopesu peamine eesmärk pole mitte niivõrd auto võimalikult kaua ilusa ja puhtana hoidmine, vaid võimalike värvikihi kahjustuste vältimine ning sõiduki kaitsmine korrosiooni eest.

PIGI Talvel tekib pigi rohkem kui soojal ajal. Pigi on autole kahjulik, kuna see seob endaga lakikihile ka naastrehvidest tulnud metallipuru, teedele puistatud liiva ja soola. Kui auto on olnud pikka aega pesemata, hakkab see värvipinda kahjustama ning roostet tekitama.

Kindlasti tuleks talvel regulaarselt kasutada pigieemaldust. Kui enne autopesu pigi lahti ei leotata, siis nühitakse pesulas osaliselt lahti ka pigi ning selles sisalduv liiva-soola-metallipuru segu.

Selleks, et pigist võimalikult efektiivselt ja autot kahjustamata vabaneda, peab kasutama spetsiaalset pigieemaldamise kemikaali (saadaval kõikides autopoodides ning tanklakettides, samuti suuremates supermarketites) ning vastavalt konkreetse vahendi kasutusjuhendile seda enne pesulasse minekut autole pritsima.

  • ! Sellest, kas auto on pigine, saab aru kohe pärast pesu autokeret katsudes – pigine auto tundub käe all kare. Pigi koguneb kõige rohkem auto külgedele, tagaosale, ustevahedesse ja rattakoobaste ümbrusesse.

ALTPESU Talvel on soovitav lisaks tavalisele pesule valida ka altpesu, kus kõrgsurvega puhastatakse korralikult ka auto põhi, et eemaldada lumi, jää ning sool, mis on peamine korrosiooni tekitaja.

VAHATAMINE Loe edasi siit