Auto ukselukke tuleks regulaarselt puhastada ja õlitada, isegi kui autol on kesklukustus. Põhjus on lihtne: kui lukku ei õlitata ega hooldata kogub see aja jooksul mustust ja niiskust. See tähendab, et luku töövõime väheneb märgatavalt või lõpeb üldse otsa.

Kui kesklukk lakkab töötamast või puldi patareid saavad tühjaks ja autosse oleks vaja võtmega sisse saada, võib hooldamata luku avamine osutuda raskeks või isegi võimatuks. Halvimal juhul võib hooldamata lukk olla roostes ja ust ei saagi enam võtmega avada.

  • ! Õlitades lukupesasid korrektselt enne talvehooaja algust, tagab see lukkude nõuetekohase toimimise. Õlitamine aitab vähendada autolukkude liikuvate osade hõõrdumist ning aitab ennetada korrosiooni teket ning lukkude kinnijäätumist.
  • ! Enne luku õlitamist tuleb see põhjalikult puhastada. See välistab mustuse luku põhja kittimise. Lukku võib puhastada riidetüki sisse mähitud väikese kruvikeeraja otsaga. See lükake õrnalt luku põhja. Liigutage kruvikeerajat ringikujuliselt ja tõmmake välja. Vahetage riidetükk ja korrake protseduuri. Kui riie jääb puhtaks, võib riidele panna “rooste surma” ning puhastada lukuauku seni, kuni enam mustust ei eraldu.
  • ! Jäätunud ukseluku puhul on ainult üks sobiv abimeetod: (silikoon)õli! Kinnijäätunud lukuauku saab sulatada lahti spetsiaalse õlipihustiga sügavalt lukku piserdades. Selleks tuleb pihusti peenike ots torgata nii sügavale lukuauku kui võimalik ning väikeste kogustena iga paari sekundi tagant õli peale pritsida. Paari minuti pärast võib proovida võtit ukselukus liigutada, see aitab omakorda õlitada lukuhambaid. Nii tuleb üle õlitada kõik uksed, k.a. tagalugi lukustus!
  • ! Peale õlitamist puhastage luku välispind. Töödelge lukuääred silikoonmäärdega, et vältida edasist jäätumist. Võib kasutada ka nn. rooste surma, mida õige pisut luku sisse lasta, aga seda suurepärast ideed võiks enne elluviimist tutvustada oma autoteeninduse mehaanikule, et kuulda tema seisukohta.