Elegantse kupee-siluetiga 5-ukseline Audi Sportback concept on 4,95 meetrit pikk, 1,93 meetrit lai ning vaid 1,40 meetrit kõrge. Välisilmes domineerivad massiivsed 21-tollised veljed, suured õhuvõtuavad esikaitserauas jne. Uue kuju on saanud iluvõre ja küljepeeglid.

Audi Sportback concept’i uus clean diesel tehnoloogial põhinev 6-silindriline 3.0 TDI arendab 255 hj. Väljalaskes on lisaks katalüsaatorile ja tahmafiltrile kasutusel kuni 90% lämmastikoksiidi hulka vähendav AdBlue tehnoloogial põhinev heitgaasi puhastussüsteem, mis lagundab lämmastikoksiidi lämmastikuks ja veeks. 100 km läbimiseks kulub keskmiselt 5,9 liitrit, CO2-emissioon jääb alla 156 g/km kohta.

550 Nm pöördemoment kantakse ratastele edasi 7-käigulise S tronic-käigukasti abil.Kiirendus sajani jääb alla seitsme sekundi. 3.0 TDI lõppkiirus on 245 km/h. Elektromehaaniline roolivõimendi rakendub ainult rooli pööramisel, vähendades seeläbi kütusekulu 0,2 l/100 km kohta.

Väiksema kütusekulu nimel, eelkõige just linnaliikluses, soojendatakse S tronic-käigukasti õli, mis tagab kiiremini optimaalse ja minimaalsete hõõrdekadudega töötemperatuuri. Kasutusel on start-/stop-automaatika, mis tagab mootori automaatse väljalülitamise näiteks lubavat foorituld oodates. Pidurdamisel vabanevat energiat kasutatakse generaatori võimsuse tõstmiseks ja aku laadimiseks.