Juba mõnda aega on Tallinnas olnud võimalik liigelda mööda Paldiski maanteed läbi Haabersti liiklussõlme mugavamalt kui seni – uus viadukt on valmis saanud ning pakub autos istujatele avarat vaadet ümbrusele.

Õnnis seisund saabub, kui kuuled rataste all sahisemas siledat asfalti – Tallinnas on ometi üks koht, kus kühmude ja lohkude vahel slaalomit sõitma ei pea.

Ei saa vaielda – hommikuses tipptunnis on see viadukt korvamatu, sest üks tüütu ummik enne kunagist Haabersti ringi on ajaloo prügikasti visatud. Sillal ei takista sõiduhoogu miski, ruumi jagub kõigile.

Sugugi mitte kõik pole Haabersti uue liikluslahenduse üle õnnelikud. Igapäevaselt Harku suunas sõitjad kurdavad, et tipptunnil võtab teekond uuest sillast Harku ristini umbes 15 minutit aega. Veidi enne seda kohta on Harkujärve ristmik, kus õppisime rohelise nooltulega parempööret tegema.

Igapäevaselt sealkandis liiklejate kogemus ütleb, et seda, et nüüd vabalt linna sõita saab, ei maksa küll karta. Edasi mööda Paldiski maanteed hullumaja kandis ning Kristiines on ummikud endiselt alles ja ehk tüütumadki kui varem.

Uus viadukt on suursugune ja isegi ilus ning sel on lausa oma veebikaamera. Aga miski nagu ei klapi. Linna saavad paljud inimesed nüüd mugavamalt, ent tagasi linnast välja pääsemisega on endisest suuremgi ikaldus.

Nagu näha videost, siis suvalise tööpäeva õhtul, umbes tund peale liiklustippu on tempo Haaberstist Harku suunas jätkuvalt (pehmelt öeldes) loivav.

Varem pidid linnast välja pürgijad kambas nõkutama enne Haabersti ringi. Nüüd elatakse Paldiski maanteel pildil nähtavat elu igal argipäeval kell 16-18.

Läbi ajaloo Haabersti ringi ees uimerdanud seltskond koguneb nüüd uuesti umbes kilomeetri kaugusel ja veedab mõnusalt uimast “kvaliteetaega” kollektiivselt sidurdades-pidurdades kuni Tähetorni tänavani.

Loe pikemalt Acceleristast!