Seda tähelepanuväärsem on Airbusi äsja esitletud 2050. a. reisilennuki projekt, kus tiibadega hambapastatuubi asemel võimaldatakse inimestel reisida seksikas ning kergendusest mõnuohkama panevas võrksukas. Londonis avalikkuse ette toodud futuristlikul lennukil on vaid üks miinus: lennuhirmu käes vaevlevail ning kõrguse kartust tundvatel on taolises avatuses ahastamapanevalt ahistav.

Ent selle kõige vastu aitab vastav tablett ning enamik inimesi on kindlasti rõõmsad juba neid piltegi vaadates. Isegi tavalise, tänase Airbusi õõnes plastmasstopsist viski libistamine muutub nendele kaadritele mõteldes mõnusaks ja rammestavaks. Ning kui täna peame kogu oma asjaajamise peaaegu alati oma kitsal istmel ning selle ette kukkuval lauakesel ära õiendama, siis 2050. aastateks lubab Airbus, et ka väiksemad õhulaevad on klasside asemel jaotatud reisimise, töötamise ning baari/puhketsoonideks.

Kogu interaktiivne programm, mida reisijale lennu ajal pakutakse alates filmide vaatamisest ja holograagiliste mängude mängimisest, ammutab energiat reisija enese kehasoojusest. Mõistagi on pardal internet, mis tagab kõik kommunikatsioonid. Mis on see konkreetne materjal, millega plaanitakse linnu keha imiteeriv bioonilise vormiga võrk-Airbus katta, jääb esialgu veel saladuseks. Küllap ka tegijaile enestelegi, ent ka unistada tuleb osata õigesti!

Jälgi Forte autouudiseid ka Twitteris!