NEZ GT on eeldatavalt kiireim klass ja selle magnet peaks eelülesandmise põhjal olema 68-aastane legendaarne soome võidusõitja Pertti Kuismanen. Eelmistel aastatel on ta roolinud Chrysler Viperit, tänavu aga toob starti GT-klasside ühe praeguse tippauto Ford GT.

Porsche GT3 Cup on klass, kus sõidetakse ühesuguste 450-hobujõuliste Porschedega. Võistlejate võimalused on seetõttu üsna võrdsed ning mis peaasi - need autod liiguvad ka päris kiiresti edasi.

Camaro Cup tõotab kujuneda SUMMER RACE 2011 põnevaimaks klassiks. Kõigil võistlejail on kasutada ühesugused, toruraami ja klaasplastkerega masinad, mille 5,7-liitrised V8-mootorid arendavad 440 hobujõudu. Seniste sõitude põhjal on Camarote kiirus enam-vähem samast mastist Porschede omaga. Audrus on rajale oodata tosinkond Camarot, sõitjaist tuntum on ehk mõne aasta tagune Kevin Korjuse konkurent Jesse Krohn. Võistluse teeb eriti huvitavaks see, et üht autot juhib eestlane, Soome sarja avaetapil viienda koha saanud Raivo Tamm.

Eesti meistrivõistluste arvestuses sõidetakse SUMMER RACE 2011 raames seitsmes ja kaheksas etapp. Liidrina lähevad Audruringile Steven Puust (noorteklass), Raul Karu (Super 1600) ja Raimo Kulli (BMW 325 Cup). Kõigil on olemas teoreetiline võimalus kindlustada omale meistritiitel enne kaht viimast Riias toimuvat etappi. Kõige reaalsemad on need šansid BMW-klassi liidril Raimo Kullil. Hetkel on tal jälitajate ees 65-punktiline edu ja kui pühapäeva õhtuks jääb selles vähemalt 64 järele, ongi tiitel käes. Lihtne see aga kindlasti olema ei saa, sest esiteks on BMW 325 Cup kõige osavõturohkem klass Eesti meistrivõistlustel ning teiseks ka kõige ühtlasema tasemega.

SUMMER RACE 2011 algab laupäeval, 9. juulil kell 11.55 kvalifikatsioonisõitudega. Kell 15.00 antakse esimene võistlusstart ning kell 19.10 finišeerib päeva viimane, Camaro Cupi võidusõit. Pühapäeval antakse esimene start kell 12.40 ning viimase, Camaro Cupi sõidu finišilipp langeb kell 16.30. Autasustamised toimuvad vahetult pärast iga võistlussõitu.

Ent see pole veel kõik. SUMMER RACE 2011 ametlik _afterparty_ peetakse Pärnu Beach Clubis laupäeval, 9. juulil algusega kell 23 (mitte pühapäeval, nagu eelmisse pressiteatesse ekslikult
sisse lipsas).

SUMMER RACE 2011 piletid on müügil Piletilevis. Kahepäevapilet maksab 15 eurot, ühepäevane 10 eurot.

Võistluse ametlik kodulehekülg: race.audruring.ee

Jälgi Forte autouudiseid ka Twitteris!