Victoria osariigi Broadmeadowsi ja Geelongi tehaste sulgemisel kaotab eeldatavasti töö umbes 1200 töötajat. Fordi teatel on tootmine Austraalias toonud kontsernile viimase viie aasta jooksul 600 miljonit austraalia dollarit (u 450 miljonit eurot) kahjumit.

Austraalia dollari tugevus valuutaturul on muutnud tootmise varasemast kallimaks, samas kui müük on pidevalt kahanenud. „Meie kulud on kaks korda suuremad kui Euroopas ja ligi neli korda suuremad kui Fordi Aasia-harul,“ kommenteeris Ford Australia tegevjuht Bob Graziano. „Ettevõtlus sellisel kujul lihtsalt ei tasu ära.“

Ta lisas, et Ford Australia ei pea tootmist Austraalias ei lähemas ega kaugemas tulevikus perspektiivikaks. Samas kinnitas Fordi esindaja, et autode importimist Austraaliasse jätkatakse vanaviisi.

Mullu andis Austraalia valitsus teada 5,4 miljardi dollari (u 4 miljardi euro) suurusest toetusest autotööstusele, millest 34 miljonit dollarit (u 25,5 miljonit eurot) määrati Fordile tootmise jätkamiseks vähemalt 2016. aasta lõpuni.

Ford alustas mudeli Model T tootmisega Austraalias 1925. aastal Geelongis.