T-Systems International GmbH, Daimler AG ja DKV EURO SERVICE GmbH + Co. KG arendavad üheskoos välja ja viivad ellu üle-Euroopalise teemaksusüsteemi European Electronic Toll Services (“EETS”).

Eeldatav koostöövorm on ühisettevõte, mille eesmärgiks on registreeritud partnerite vahendusel reklaamida EETS teenuseid ning töödelda teemakse lõpptarbija vajadustest lähtudes. Kavandatud koostöö ootab heakskiitu konkurentsiametilt.

Kavandatavaks teenuseks on riikidevaheliselt kasutatav teemaksuaparaat, mis lubab kõikides süsteemiga liitunud Euroopa riikides teemaksu tasuda ainult ühe seadeldise abil.

Alates 2018.aastal liituvad uue teemaksusüsteemiga Poola, Saksamaa, Prantsusmaa, Austria ja Belgia. Järgmise ringiga tulevad juurde Ungari, Itaalia, Hispaania ja Portugal.

Pakutavad teenused peaksid enda alla hõlmama kõiki seniseid ja tulevasi teemakse, samuti tunneli- ja sillamakse, kasutades selleks ainult ühte teemaksuaparaati.

Autojuhil on vaja soetada üks kord üks aparaat, mis siis ilmselt seotakse tema krediitkaardiga või mobiilimaksete süsteemiga ning kõikides nimetatud riikides saab edaspidi suhteliselt sekeldustevabalt, automaatselt arveldades liigelda.
Loe edasi siit