Kohutav intsident leidis aset juba 2004. a. augustis, mil 9-aastane Marven Pena sõitis koos oma 11-aastase venna, vanaema, onu ja emaga Florida osariigis puhkusereisilt kodu poole. Äkitselt purunes ratastooli peale võtmiseks ümber modifitseeritud Econoline'i kardaan, rebendas kütusepaagi ning kogu sõiduk süttis põlema.

Vaid juht pääses suuremate vigastusteta. Ülejäänud reisijad said raskeid põletushaavu, mis alla 10-aastase Marveni jaoks osutusid saatuslikeks.

Kohtukutse said nii Ford kui Econoline'i bussi ratastooli teenindamiseks ümber ehitanud Drive-Master Inc. Nagu selgus, vahetas viimane ratastoolitõstuki paigaldamise käigus välja ka kardaanvõlli, kuna originaaljupp oli liiga suur ega võimaldanud ratastoolilifti külge monteerida.

Braun Company toode - kardaan - oli vaid üks saatuslikest elementidest. Drive-Master paigaldas Econoline'ile ka elektrilised uksemootorid. Need kiilusid aga avariiolukorras kinni ega võimaldanud tagumises bussipooles olnud inimestel piisavalt operatiivselt põlevast lõksust välja pääseda.

Kohus määras kõigile asjaga seotud olnud ettevõtetele kokku enam kui 163 miljonit krooni ehk 13,65 miljonit USA dollarit perekonna heaks väljamakstavat valuraha. See on kindlasti üks kopsakamaid summasid, mis liiklusohvrite kasuks kohtus kunagi välja nõutud on, vahendab Lawyer Section.