Tartu tootmisvalitsuse majandite noored mehhanisaatorid olid mullu eriti tublid rühvelkultuuride kasvatamisel. Et tänavune töö oleks veelgi viljakam, tegid noored rühvelkultuuride kasvatajad läbi vastava kursuse, kus õpiti tundma saagirikaste söödakultuuride agrotehnikat ja masinaid, millega hakatakse töötama.

Kursuste lõppedes esitasid noored mehhanisaatorid üleskutse kasvatada täna rühvelkultuure suurtel pindadel ning saada suuri saake. Üleskutse allkirjastanud „Kommnoore“ kolhoosis töötav Leo Timofejev, Alatskivi sovhoosi mehhanisaator Valdur Müürsepp ja Vainu Varik Teedla sovhoosist andsid mehesõna, et panevad maisi jõudsalt sirguma vähemalt 100 hektaril.

NB: Foto on illustratiivne. Pildil olevad lapsed kõpitsevad lillepeenra kallal suurima heameelega. Kae oma silmaga järele, kuidas vanasti asjad käisid. Tule ajalukku. Eesti Ajaloomuuseumi sajandinäitus "Minu Vaba riik" ootab sind avasüli.

Ajaloomuuseumi sajandiuudised näitavad huumorivõtmes, et kõikvõimalikud ajalootõlgendused pole veel päris ajalugu. Seeläbi toetame vaimukalt meie enda vabariigi ajalookäsitlust ja kutsume nii noori kui vanu sellega tutvuma.

Forte koostöörubriik Eesti Ajaloomuusemiga toob Maarjamäe vastavatud muuseumikompleksi avamise puhul teieni põnevad lood ning unikaalsed leiud kogude varasalvest! Kõik lood leiad SIIT!