Virumaa Sõmeru asula kraaniveest leitakse ussikesi. Puiestee tänavas elav Heinar Bendi kinnitab, et joogiveest leitud kolme-nelja sentimeetri pikkune jõhvussi sarnane vingerdis rabas teda. Tema sõnul ei puudunud palju, et abikaasa oleks ussi koos joogiveega alla neelanud. '

Asulat veega varustav AS Sõmeru Kornel kinnitab, et kevadeti on neile näha toodud igasuguseid vees vingerdavaid olluseid. Avatakse, et põhjus on liigjämedates veetorudes, mis pandi omal ajal maha suurtarbijaid arvestades, nüüd aga tööstust pole ja vesi liigub jämedates torudes aeglaselt. Viru tervisekaitsetalitus kinnitas, et Sõmeru veeproove võetakse kogu aeg ja viimasel ajal on see vastanud normidele.

NB: Foto on illustratiivne ning vana kummardas pelgalt selleks, et üles korjata maha kukkunud eurosent. Kui sind huvitab, mis päriselt oluline, siis tule ajalukku. Eesti Ajaloomuuseumi sajandinäitus "Minu Vaba riik" on Sinu jaoks avatud.

Ajaloomuuseumi sajandiuudised näitavad huumorivõtmes, et kõikvõimalikud ajalootõlgendused pole veel päris ajalugu. Seeläbi toetame vaimukalt meie enda vabariigi ajalookäsitlust ja kutsume nii noori kui vanu sellega tutvuma.

Forte koostöörubriik Eesti Ajaloomuusemiga toob Maarjamäe vastavatud muuseumikompleksi avamise puhul teieni põnevad lood ning unikaalsed leiud kogude varasalvest! Kõik lood leiad SIIT!