ETKVL koondise „Auto“ vaneminsenerile Ülo Merele olevat tuttav arst soovitanud erutuse puhul lonks konjakit võtta, mistõttu mees kannab plaskut alati kaasas. 28. märtsi õhtul oli ta „Zaporožetsiga“ kodutänaval naabrimehe plangu maha sõitnud.

Kui ühiskondlikud liiklusinspektorid teda arstlikku ekspertiisi viisid, kulus erutuse puhul märjuke kenasti ära. Et Ülo Meret edaspidi konjakipruukimisest päästa, otsustas komisjon talt juhiloa kolmeks aastaks ära võtta ning 30-rublase trahvi määrata.

NB: Foto on illustratiivne ning autot juhtinud noorsand on karsklane. Kui sina eelistad kõnekaid fakte vähemkõnekatele faktidele, siis tule ajalukku. Eesti Ajaloomuuseumi sajandinäitus "Minu Vaba riik" kõnetab ka sind.

Ajaloomuuseumi sajandiuudised näitavad huumorivõtmes, et kõikvõimalikud ajalootõlgendused pole veel päris ajalugu. Seeläbi toetame vaimukalt meie enda vabariigi ajalookäsitlust ja kutsume nii noori kui vanu sellega tutvuma.

Forte koostöörubriik Eesti Ajaloomuusemiga toob Maarjamäe vastavatud muuseumikompleksi avamise puhul teieni põnevad lood ning unikaalsed leiud kogude varasalvest! Kõik lood leiad SIIT!