Käesolewal aastal tuli wäljaandmisele 217 talu. 198 talule määratuimaasaajad põllutööministeeriumi poolt, kuna 19 talu läts wäljaandmisele wallawolikogu kaudu. Määratud maasaajad on enamikus wabadussõjast osavõtnud eesõigustatud sõdurid.

Peale selle on kohti määratud endistele mõisatöölistele, wallamaade allrentnikele, suurte perekondadega maata inimestele jne. Maasoowe oli üldse sisse antud 818, nendest 3 tasuta maasaajat, 85 wabaduswisti kawaleri, 12 invaliidi, 58 langenud sõduri perekonda, 347 wabatahtlikku, 143 endist mõisatöölist ja 170 mitmesugust.

NB: Foto on illustratiivne ning need sõdurid ei ole teel Hiiumaale.
Ära ka sina praegu saartele sammu,, sea siht hoopis Maarjamäele. Tule ajalukku. Ajaloomuuseumi sajandinäitus „Minu vaba riik“ ootab sinu panust.

Ajaloomuuseumi sajandiuudised näitavad huumorivõtmes, et kõikvõimalikud ajalootõlgendused pole veel päris ajalugu. Seeläbi toetame vaimukalt meie enda vabariigi ajalookäsitlust ja kutsume nii noori kui vanu sellega tutvuma.

Forte koostöörubriik Eesti Ajaloomuusemiga toob Maarjamäe vastavatud muuseumikompleksi avamise puhul teieni põnevad lood ning unikaalsed leiud kogude varasalvest! Kõik lood leiad SIIT!